Drugo ime za luksuz

U dijelu Šangaja poznatijem kao Sonjijang smjestila se jama koja koja bi uskoro trebala postati “it” mjesto brojnim bogatašima diljem svijeta. Riječ je o čudesnom hotelu čije otvorenje je predviđeno za ovu godinu
Vidi originalni članak

Ako ste mislili da je Dubai “zemlja čudesa” kada je riječ o bogatoj arihtekturi, onda zasigurno niste čuli za Intercontinental Shimao Wonderland - raskošan hotel koji se smjestio na dnu jame, 50 kilometara udaljeno od najvećeg grada u Kini - Šangaja. Radi se o hotelu od svojih 19 katova, čija jedna strana zgrade posve je naslonjena na čak stotinu metara duboku jamu. Prava na izgradnju otkupila je Britanska inženjerska kompanija Atkins, a za najjeftinije noćenje biti će potrebno izdvojiti 240 eura po osobi. Dok će gosti kojima sama činjenica da su smješteni na jednom od najbizarnijih arhitektonskih mjesta u svijetu nije dovoljna, za luksuznije apartmane morati izdvojiti i znatno više.

Lokacija gdje je Shimao Wonderland smješten dovoljno je izolirana od ostatka grada, tako će posjetitelji uživati svoju potpunu privatnost i mir. Unutar ovog čudesa, naći će se još jedno čudo. Naime, u hotelu se nalazi i “podvodni” restoran, koji će 60 metara dugačkom staklenom zavjesom imitirati vodu koja će se spuštati niz liticu zgrade. Novo će kinesko mjesto gdje raskoš sudeći po prvim fotografijama neće poznati granice, nadaju se kreativni dizajneri postati glavna “meka” obožavateljima bungee jumpinga, ali i penjačima. Uopće ne sumnjamo kako će broj ljubitelja u penjanje naglo porasti otvorenjem ovog hotela.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".