Donosimo odličan jelovnik za ljeto u pokretu

Doručak vas mora opskrbiti energijom, ukoliko ostajete u gradu i čeka vas ljeto u pokretu
Vidi originalni članak

Ujutro žurite na plažu kako ne bi propustili niti jedan trenutak sunca. U vrijeme ručka još uvijek ste na plaži, a kad dođe vrijeme za večeru napokon osjećate glad i potrebu za nekim «konkretnim» obrokom, na bazi ribe ili morskih plodova. Kako osmisliti jelovnik za dan proveden u izležavanju na plaži? Predlažemo vam jelovnik koji uključuje i dva lagana međuobroka, a sadrži manje od 1250 kalorija.

  • Doručak: zeleni čaj zaslađen žličicom šećera (20 kal.) i 2 integralna keksa (127 kal.).
  • Užina: čaša soka (20 dag) od grejpa (144 kal.).
  • Ručak: cuscus s tikvicama (235 kal.), 20 dag marelica (56 kal.).
  • Užina: čaša centrifugiranog soka od breskve i mrkve (60 kal.).
  • Večera: pikantna gazpacho juha (102 kal.); riba s paprikama (143 kal., 20 dag oslića, 10 dag paprika, 10 dag rajčica, 10 dag luka, 10 kapara) ili brancin (20 dag) pečen u pećnici s limunom (164 kal.); salata od bresaka i oraha (132 kal.).

Uz ručak i večeru možete dodati 2 žlice parmezana i 5 dag kruha.

Doručak vas mora opskrbiti energijom, ukoliko ostajete u gradu i čeka vas ljeto u pokretu. Ručak treba biti na bazi ugljikohidrata, večera može biti topla ili hladna, a nemojte zaboraviti ni dva međuobroka. Uz jelovnik koji vam predlažemo, nećete prijeći 1300 kalorija.

  • Doručak: čašica nemasnog čistog jogurta (125 ml) s 3 dag muesla (154 kal.).
  • Užina: breskva od 20 dag (5 kal.) ili voćna salata (110 kal.).
  • Ručak: salata od riže (20 dag) s ukiseljenim povrćem narezanim na kockice (296 kal.) ili 6 dag kratke tjestenine sa 10 dag tune iz konzerve i 10 dag rajčica (301 kal.) te 20 dag šljiva (84 kal.).
  • Užina: 20 dag dinje (66 kal.).
  • Večera: pire od miješanog povrća (20 dag), topao ili hladan, 2 žlice prženih kockica kruha (130 kal.); salata od piletine (243 kal.), 10 dag krastavca narezanih na ploške, 10 dag pilećih prsa ili batka); salata od sojinih klica (80 kal.). Dodajte 2 žlice čistog djevičanskog maslinovog ulja, 1 žličicu naribanog parmezana i 5 dag kruh

Naša poznata dermatologinja o njezi kože nakon sunčanja: 'Ako je došlo do bilo kakvog eritema, kožu bi trebalo hladiti'
Zaštitite ga od klora, soli i sunca: Odlični savjeti kako da kupaći kostim traje što duže
Dermatologinja Ivana Prkačin o važnosti zaštite od sunca: 'Većini u Hrvatskoj je dovoljan faktor 30'
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".