Domaća slastičarka donosi recept za ukusan desert s kestenima, čokoladom i narančom

Kesten je zvijezda jesenske kuhinje, barem kad su u pitanju slastice, a danas donosimo recept u kojem će uživati svi ljubitelji kesten-pirea
Vidi originalni članak

Jesen je tu, što znači da je vrijeme za umatanje u omiljenu dekicu i uživanje u toplom napitku i kolačićima. Ako ste u potrazi za novim receptom, isprobajte čokoladne mini tartletse s kremom od kestena i marmeladom od naranče. Pripremu tog slasnog recepta usavršili su polaznici #KenwoodKuha radionice, u slastičarskoj školi Mirjane Špoljar.

Isprobali su ga i mnogi gastro blogeri kao što su Mile Butorac, Zrinka Zekulić i Anita Vukšić Crevar

Renomirana hrvatska slastičarka rekla je kako, prije pripreme slastica, treba zadovoljiti par kriterija. Treba imati volju i recept, kvalitetne sastojke i kućanske aparate kako bi slastice ispale kao kad ih prave profesionalci. Podijelila je i recept za tartletse, a donosimo ga u nastavku. 

Sastojci za podlogu

- 300 grama mljevenog Oreo keksa

- 160 grama otopljenog kokos maslaca

- jedna čajna žličica esencije vanilije 

- 20 grama mljevenih zobenih pahuljica

Gdje u Zagrebu pojesti najbolji kesten pire?

 

Priprema

Mljevene Oreo kekse pomiješajte s esencijom vanilije i zobenim pahuljicama pa dodajte mlaki maslac.

Lagano miješajte smjesu sve dok se sastojci ne spoje, a zatim ju utisnite u dno i stranice silikonskog kalupa za tartlet, pazeći da je tijesto svugdje iste debljine.

Tako pripremljen kalup stavite u zamrzivač na jedan sat kako bi se dobro ohladio.

Sastojci za kremu

- 120 grama kristal šećera

- 0.4 litre mlijeka

- 4 grama gustina

- 4 žumanjka

- jedan vanilin šećer

- 40 grama crne čokolade

- 150 grama maslaca

- 80 grama kesten pirea

- 100 grama marmelade od naranče

- pola litre slatkog vrhnja za šlag

Priprema

Prvo jednim dijelom hladnog mlijeka razradite gustin, pa dodajte žumanjke – jedan po jedan. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanilin šećerom.

Kada mlijeko prokuha, ulijte ga u smjesu sa žumanjcima pa sve vratite na laganu vatru i kuhajte dok se na pjenjači ne pojavi želatinasta nit da krema ne curi.

Dodajte čokoladu i miješajte sve dok se čokolada ne otopi. Smjesu ulijte u posudu pa ju prekrijte folijom da se ne napravi korica.

Kada se krema ohladi, stavite ju u mikser da se razradi i postane glatka, pa dodajte razrađeni maslac i kesten pire. Napunite košarice kremom te u sredinu svake utisnite malo marmelade od naranče.

Košarice dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnom dekoracijom.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".