Najdraže nam je pronaći zdrave i ukusne recepte koji su gotovi za čas, a jedan takav, pronašli smo na stranicama Zare Home, koja nas je obradovala super receptima u uskrsno vrijeme. Riječ je o brancinu sa sezonskim povrćem, a cijeli recept donosimo u nastavku.
Sastojci:
- 1 očišćeni brancin (oko 1,2 kg)
- 18 baby mrkava (mogu biti narančaste, žute ili ljubičaste) Ako ne možete pronaći baby mrkve, jednostavno prepolovite manje mrkve.
- 3 korabe
- 1 baby šenon (ili cvjetača ili brokula)
- svježi limunski timijan
- sol
- crni papar
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 limuna izrezana na kolutove
- Zagrijte pećnicu na 200 ºC
- Operite brancina, osušite ga upijajućim papirom te posolite i popaprite izvana i iznutra.
- Potpuno ga premažite maslinovim uljem i unutra stavite 3 kriške limuna i grančicu limunskog timijana.
- Stavite brancina u posudu za pečenje koju ste prethodno namastili.
- Operite povrće. Ogulite mrkve, korabe izrežite na osam dijelova i šenon na stabalca.
- Rasporedite povrće u posudi za pečenje oko brancina i zalijte s nekoliko kapi ulja. Dodajte papar i timijan.
- Pecite 28 minuta.
- Poslužite uz salatu od koromača i klica rotkvice
Zvijezde nove Dive su žene koje u nemogućim uvjetima pokušavaju naše živote vratiti u normalu