Divin vodič kroz najzabavnija mjesta

FOTO: PR FOTO: PR FOTO: Diva promo FOTO: PR FOTO: Samsung Galaxy S6 Edge // P.R. FOTO: Samsung Galaxy S6 Edge // P.R. FOTO: LG G4 // P.R.
Jesen ove godine priprema mnoštvo zanimljivih događaja; na repertoaru se nalaze zanimljive manifestacije koje će zadovoljiti različite ukuse - od zanimljivih izložba, festivala pa do dugo iščekivanih filmskih uspješnica…
Vidi originalni članak

Rujan je mjesec kojega povezujemo s povratkom na posao i u školske klupe, no jednako tako asocira na pregršt zabavnih stvari koje nudi kulturni, ali i noćni život grada. Posjetite Gričevanje i zabavite se uz koncert, Film Food Festival i uživajte u ukusnoj hrani i gastro filmu ili pak posjetite otkačenu izložbu superjunaka u Laubi. Organiziranje dana kako biste stigli na sve "evente", dobre fotografije za vaš Instagram kao i snalaženje u gradu olakšat će vam novi Samsung Galaxy S6 Edge+, koji uz sve prednosti, ima i najbrže punjenje na svijetu, kompatibilno sa skoro svim punjačima dostupnim na tržištu. Dostupan je po cijeni od 1599 kuna jednokratno i 100 kuna mjesečne otplate, u svim Vip centrima, uz tarifu XXL+. Korisnici koji se predbilježe za kupnju uređaja putem webshopa dobit će na poklon Samsung Level U Bluetooth slušalice - idealan dodatak za nove avanture ove jeseni.

Izložba Superjunaci 2.0 ove jeseni dolaze u Laubu

Lauba je u suradni sa švicarskom institucijom Maison D'Ailleurs dovela jednu neuobičajenu izložbu u Zagreb. Radi se o izložbi Superjunaci 2.0 koja će s moći posjetiti u periodu od 23. rujna do 31. listopada u prostorijama galerije Lauba. Okupljeni umjetnici pokazat će superjunake na dvije razine- povijesnoj i umjetničkoj kroz pet klasičnih medija ( slikarstvo, kiparstvo, fotografija, strip i instalacija ). Kroz te medije otkriva se estetika i simbolizam popularne kulture kroz motive najpoznatijih superjunaka. Uz radove domaćih umjetnika, izložba će prikazi i najzanimljivije radove iz ranije izložbe „Superman, Batman & Comics!“ održane u izložbenom prostoru Maison D'Ailleurs u Švicarskoj 2014. godine.

Gričevanje ove jeseni u oživljava Gornji grad

Najveći besplatni festival glazbe i kulture vraća se i petu godinu zaredom. Inspiriran starim zagrebačkim legendama o vješticama svake godine ima sve veći broj posjetitelja. Gričevanje se održava u Zagrebu od 24. rujna do 10. listopada na lokacijama: plato Gradec, galerija Klovićevi dvori i krov garaže Tuškanac.

Ove godine festival je udružen s Device_artom, Space festivalom i galerijom Klovićevi dvori na zajedničkom projektu „Na Gornjem gradu“. Cilj tog projekta je oživjeti Gornji grad, stoga se svi koncerti održavaju upravo tamo. Provode ga Gričevanje u partnerstvu s tvrtkom Kupole-bolje od šatora, udrugom Kontejner- biro suvremene umjetničke prakse i galerijom Klovićevi dvori. Glavni sponzor festivala je Ožujsko pivo.

Festival započinje koncertom grupe TBF na Tuškancu u četvrtak, 24. rujna s početkom u 20 sati. Drugi dan Gričevanja, posjetitelje će zabaviti zagrebački rock bend Killed A Fox. Prva subota u listopadu rezervirana je za koncert kantautora Mikija Solusa. Zadnji nastup na ovogodišnjem festivalu je Kandžije i Golih žena, te MC Sassje iz Tuzle 4. listopada s početkom u 20 sati. Uz već spomenuta poznata imena urbane glazbene scene, festival podupire i mlade glazbene nade u usponu. Osim koncerata, svi popratni sadržaji koji će se održavati u sklopu Gričevanja su besplatni.

Francuska kultura na hrvatski način

Rendez-vous je francuski festival koji se odvija od svibnja do rujna 2015. godine u cijeloj Hrvatskoj. Predstavlja sva obilježja francuske kulture s više od 150 događanja u 22 hrvatska grada.

Od glavnih događanja ističe se velika izložba Augustea Rodina u Umjetničkom paviljonu Zagrebačkoga velesajma i Galeriji Meštrović u Splitu. Veliki francuski piknik održat će se parku Maksimir u subotu, 19. rujna s početkom u 11 sati. Posjetiteljima će se ponuditi košarice s obrokom koje priprema Rougemarin pa će moći uživati u druženju uz francuske delicije i slušajući koncert francuskih šansona.

Još jedan zanimljiv događaj u sklopu festivala je Bijela noć. Cilj je da se tijekom jedne noći nudi obilazak grada u ritmu umjetnosti. Posjetitelji će doživjeti grad u drugačijem svjetlu uz pomoć suradnje s brojnim institucijama kao: Hrvatsko narodno kazalište, Muzej za umjesnost i obrt, MSU, Muzička akademija, Galerija Klovićevi dvori i dr. Bijela noć započinje u subotu, 24.rujna s početkom u 16 sati. Festival Rendez-vous službeno završava u rujnu, uz nekoliko popratnih događaja tijekom listopada.

Festival hrane i dobrog filma

Film Food Festival Zagreb je gurmanski festival na otvorenom posvećen filmovima u kojima hrana ima ključnu ulogu. Posjetiteljima se nudi jedinstveno iskustvo koje povezuje dvije umjetnosti- filmsku i onu spravljanja vrhunske hrane.

Uz zanimljivu hranu, posjetiteljima s nude i razne kulinarske i vinske radionice, degustacije, gastro promocije te gostovanja vrhunskih chefova. Zagrebački restorani i bistroi okušati će se u pripremi hrane prikazane u filmovima. Večernje filmske projekcije uključuju filmove poput Julie i Julia, Čokolada, Jiro dreams of sushi i dr. Festival traje od 11. do 20. rujna, te je ulaz svim posjetiteljima besplatan. Radno vrijeme gastro kućica u parku Zrinjevac je svaki dan od 11 do 23:30 sati. Projekcije filmoca započinju u 21 sat.Glavni sponzor festivala je Coca-Cola.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".