Divas Bistro: Savršeni mali kutak

FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL FOTO: Grgur Žućko / PIXSELL
Mjesto koje uspješno spaja nespojivo. Savršen opis malog zagrebačkog bistroa koji nas je osvojio na prvi pogled...
Vidi originalni članak

Divas Bistro otvoren je ovog ljeta u Martićevoj ulici u Zagrebu. Osebujan interijer odmah nas je očarao pa nas nije posebno iznenadilo da iza ovog bistroa stoji tvrtka koja postoji čak 25 godina a svoje je početke imala je upravo u – modi! Kod prvog ulaska u bistro naše znatiželjno oko bježalo je na sve detalje koji se tamo nalaze. Od starinskog televizora, originalne vintage Coca Cola reklame iz 70-ih godina pa do neobičnog lustera koji je jednom davno osvjetljavao operacijsku salu u bolnici. Interjer je toliko neobičan i zanimljiv da će te i sami poželjeti saznati nešto više o rekvizitima i njihovim značenjima. Zidovi su ukrašeni slikama Pauline Jazvić, dok je autor bogate priče koju prenosi interijer zaslužan Martin Pohl.

Kod otvaranja znali su kako žele ponuditi dnevni meni sa svježim namirnicama, iako je to značilo da će posjeti tržnicama postati svakodnevnica. Kako i sam kaže: “Intel za hranu dolazi s godinama. Što si stariji to više voliš hranu.”

U dnevnoj ponudi bistro Divas poslužuje tradicionalnu hranu s modernim štihom. Naglašavaju kako ne bježe od tradicije već svima dobro poznata jela upotpunjuju zanimljivim začinima. Tako se na jelovniku svakoga dana nađe i jedno jušno jelo. Uz to u bogatoj ponudi pronaći će te i super sendviče, plate sa sirom, ukusne bifteke ali i slastice poslužene u zanimljivim teglicama za zimnicu. I posluživanje hrane odskače od uobičajenog. Umjesto tanjura hrana se poslužuje na keramičkim pločicama ili staklenim pladnjevima što odvaja ovaj bistro od ostalih restorana u gradu Zagrebu. Dnevni meni nemoguće je saznati unaprijed jer on ovisi o svježim namirnicama. U ovim delikatesama možete uživati svakoga dana od 12-22 h. Uz ponudu ovih zanimljivih jela u bistro Divas pronaći će te i sokove domaće proizvodnje tvrtke Bobo, Bošnjak piva i kvalitetna vina također hrvatske proizvodnje.

Iako su mladi svoju publiku već su pronašli a njihov moto je “uspjeh ne dolazi preko noći” stoga svoju ponudu planiraju proširiti i razvijati se kako bi svojim gostima pružili kutak u kojem će osim hrane i pića imati priliku uživati i opustiti se. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".