Bliži nam se sezona jagoda, a u dućanima ih već možemo pronaći u ponudi, što znači da je i pravo vrijeme za kolače u kojima glavnu riječ vode jagode. U nedjelju je i Uskrs pa smo svi u potrazi za receptima kojima bi se obogatio blagdanski ručak, a jedan takav pronašli smo na blogu Mrvice sa stola. Iza njga stoji medicinska sestra Anamarija Habuš. Inače, kako sama kaže, Anamarija je najsretnija kada uniformu zamijeni pregačom, a vidimo i zašto, jer smo oduševljeni njezinim receptom za desert za koji će se tražiti komad više. Anamarijine recepte možete pratiti i na njezinom Instagram-profilu.
Sastojci za biskvit
- 5 žumanjaka
- 15 dag šećera
- 18 dag maslaca
- 18 dag brašna
- 1/2 praška za pecivo
Sastojci za šaum
- 5 bjelanjaka
- 20 dag šećera
- 500 gr jagoda
Priprema
Bjelanjke i šećer miksajte dok ne dobijete čvrsti šaum. Za biskvit prvo miksajte žumanjke i šećer dok ne postanu bijeli, dodajte otopljeni maslac i na kraju prosijano brašno sa praskom za pecivo. Stavite ga peći na 180 stupnjeva dok ne porumeni, otprilike 20 minuta. Na biskvit posložite oprane i na tanke ploške narezane jagode zatim sve prekrijte šaumom. Vratite u pećnicu na 20 minuta na 180 stupnjeva. Kako bi se kolač lakše rezao, ostavite ga da se potpuno ohladi.