Damin gambit, Slom i Kruna: Tri serije iz kojih ćemo ove zime crpiti modne ideje

Pravom zvijezdom serije Slom kritičari su proglasili Dankinju Signe Sejlund, kostimografkinju koja odijeva Nicole Kidman. Kostimografkinja serije Kruna Amy Roberts izjavila je da je rad na seriji zahtijevao forenzičku preciznost u izradi odjeće
Vidi originalni članak

 

Damin gambit

Kako Beth odrasta i probija se u svijetu šaha, tako mijenja i svoj stil. Više ne nosi zelenu, u kojoj je u scenama u domu i koja obilježava njezino djetinjstvo. Ona postaje samouvjerena, počinje zarađivati i želi to pokazati – kaže Gabriele Binder, kostimografkinja koja stoji iza sjajnih outfita glavne junakinje u miniseriji “Damin gambit”. Lik genijalne šahistice Beth Harmon toliko je zaludio svijet da je jedno od najpopularnijih pitanja na Googleu je li serija nastala po istinitim događajima. Odgovor je – ne, lik mlade šahistice inspiriran je trojicom stvarnih šahovskih velemajstora i elementi iz njihovih biografija ugrađeni su u roman, odnosno seriju. Mlada Anya Taylor-Joy maestralno je odglumila talentiranu šahisticu, a njezin nas je retro stil šezdesetih s pravom osvojio. Aktualna kolekcija Marca Jacobsa savršeno prati duh serije, a tu je i naš izbor dizajnerskih komada.

Slom

O kraju serijala “Slom” ovih dana raspredaju se teorije i mišljenja su podijeljena, no ono u čemu se slažu modni znalci, ali i publika jest to da je Nicole Kidman kao Grace Fraser u seriji odjevena spektakularno! Independent ide tako daleko da kostimografkinju serije Dankinju Signe Sejlund proglašava pravom zvijezdom “Sloma”. Inače, Signe je sama dizajnirala poznati zeleni kaput. Maksi haljine, dugi kaputi, puno baršuna, tamnozelene, bor- do, sve je to doprinijelo luksuznom dojmu koji Nicole ostavlja, budući da je Grace bogata pripadnica newyorške intelektualne elite. Interijeri su također savršeni, posebno njezin roditeljski dom (onaj u kojemu živi Donald Sutherland, koji glumi njezina oca), a Nicole se ne pojavljuje praktički ni u čemu manje ekskluzivnom od svilene bluze. Njezin look proglasili su luksuznim, ali i boemskim i sasvim je sigurno da je lik Grace Fraser na velika vrata vratila superdugačke kapute.

Kruna

Četvrtu sezonu “Krune” jedva smo dočekali, a ponajviše zato što se bavi razdobljem u kojem u obitelj ulazi Lady Di. Princeza Diana najviše je intrigirala javnost od svih članova obitelji pa se čekalo da se vidi kako će je prikazati te kako će je mlada Emma Corrin utjeloviti. Kostimografkinja Amy Roberts otkrila je da je Dianu u početku odijevala prilično obično, budući da se ona tada stilski tražila.

– Čak bih rekla da se nikada do kraja nije ni našla u nekom određenom stilu, zapravo je nosila svašta. No kako brak s princom Charlesom tone u sve veću krizu, tako ona postaje stilski hrabrija i samosvjesnija – rekla je Roberts, koja je imala priliku rekreirati neke legendarne trenutke, poput zaruka Diane i Charlesa, turneje po Australiji itd. Roberts je izjavila da je rad na seriji zahtijevao “forenzičku preciznost” budući da se radi o puno poznatih odjevnih kombinacija kraljice Elizabete, Margaret Thatcher i ostalih.

Na kioscima potražite Divu Style, glossy izdanje na 180 stranica! Zvijezda naslovnice je Barbara Kolar, a dolazi u kompletu s Borboleta narukvicom za 49,90 kn

Krade iz muškog ormara: Ljepotica u odvažnom outfitu izgleda kao da je sišla s naslovnice modnog časopisa
Dobar je stil nasljedan: Lijepe prijateljice nisu mogle proći nezamijećeno u centru grada
Čizme poput njezinih najpopularniji su odabir ove zime, a cijela je kombinacija za čistu peticu
Tko je za čokoladne raspucance? Super recept za božićne keksiće koji uvijek nađu svoje mjesto na blagdanskom stolu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".