Čudesne mogućnosti papira

Scenografija i styling u potpunosti izrađeni od pak papira...
Vidi originalni članak

Pjesma „Na kraju dana“ glazbenice Ane Opačak predstavljena je zimus na Zagrebačkom festivalu, ali zbog svog vedrog ugođaja činilo se primjerenim da upravo u proljeće dobije svoje video izdanje. Krajnji rezultat je očaravajući video napravljen u „radionici“ umjetnika Borisa Sekulića koji potpisuje idejni scenarij, režiju, scenografiju i montažu. Igrajući se sjenom, linijom, oblicima i koloritom Boris je kreirao jedan svijet u kojem je Ana Opačak kao balerina iz glazbene kutije.  Sjetno, romantično, a nadasve filigranski izgleda cijela scenografija koja je strpljivo rađena od papira pa se čini da je redatelj inspiraciju tražio i u drevnim tehnikama origamija i kaligrafije kako bi opisao pjesmu koja je sve samo ne obična.

Da  bi sve bilo u savršenom skladu, haljina koju Ana nosi unikatna je instalacija izrađena također od papira, a dizajn potpisuje modna dizajnerica Katarina Cvitković iz KARIN design kojima je upravo Ana zaštitno lice. „Htjeli smo napraviti spot koji neće biti uobičajen i koji će svojom artističkom formom najbolje odgovarati pjesmi i dati težište na bezvremensku ljepotu glazbe. Nadam se da smo uspjeli probuditi maštu gledatelja i ponukati ih da inspiraciju potraže u malim stvarim, onima koje su svakodnevno oko nas, “ izjavila je Ana.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".