College girl

FOTO: Marko Grubišić FOTO: Marko Grubišić FOTO: Marko Grubišić FOTO: Marko Grubišić FOTO: Marko Grubišić
Životni ritam sportskoj novinarki Lani Banely diktira i stil odijevanja - sportski i ležeran. Voli Lana i haljine i visoke pete, a mi volimo nju u njima. Ipak priklonili smo se prvoj opciji.
Vidi originalni članak

Lijepa televizijska voditeljica Lana Banely u pravom modnom razgovoru otkrila nam je sve o svome stilu, odijevanju i odjeći, a dotaknuli smo se i teme uljepšavanja u kojoj smo doznali beauty trikove koji  Lanu čine iz dana u dan sve ljepšom. Iako priznaje da prati trendove, ističe sljedeće: – To ne znači da u svom ormaru moram imati apsolutno sve što se u tom trenutku nalazi na tržištu. Kupujem isključivo ono što mi se sviđa i što ću nositi više sezona.

Svoj stil odijevanja Lana opisuje kao sportski i ležeran, a udobnost i jednostavnost simpatičnoj voditeljici nalaze se na prvome mjestu ponajprije zbog tempa kojim živi. – Uz malo dijete i posao sportskog novinara visoke si potpetice u dnevnoj varijanti mogu zaboraviti. No, to ne znači da si u posebnim prilikama neću dati oduška. Volim i haljine i štikle, odjenuti se elegantno, ali i u tim situacijama volim da je sve umjereno i nenametljivo. Ne čudi stoga da je pri kupnji odjeće racionalna. – Sasvim sigurno pazim da ne kupujem nešto što mi se u tom trenutku sviđa, a što ću već za nekoliko mjeseci proslijediti. Dakle, uvijek biram komade koje ću nositi više sezona i za koje sam sigurna da ih se neću brzo zasititi. Cijene dizajnerskih komada obuće i odjeće dosta su narasle posljednjih nekoliko godina i napravila se velika razlika tako da kupujem racionalno i uglavnom komade koji nikada ne izlaze iz mode. Zanimalo nas je koji joj je najdraži komad u ormaru, a Lana je odgovorila: – Nisam tip koji se emotivno veže uz svoju garderobu. Uglavnom mi se sviđa sve što imam pa ovisi o trenutku i raspoloženju što ću odjenuti. Kada razmislim, vjerojatno su mi moje torbe, bilo dnevne ili večernje, na vrhu liste prioriteta, a potom i cipele, jer dobra torba i cipele podižu i najdosadnije odjevne kombinacije!

Zanima vas koje to cipele ima u svojoj kolekciji? – Najviše su me obradovale moje crvene čizmice Giuseppe Zanotti koje nosim na apsolutno sve kombinacije. Osim dizajnerskih čizmica, Lana ove sezone vrlo rado nosi i svoju maslinastu parku s krznenim ovratnikom. Ova sportska voditeljica redovita je gošća prvih redova na domaćim tjednima mode pa joj hrvatski dizajn nije stran. – Često posjećujem naše tjedne mode. Od već afirmiranih hrvatskih dizajnera cijenim rad Matije Vuice, potom klasiku i jednostavnost Aleksandre Dojčinović, a sviđa mi se i rad mlade dizajnerice Marine Lacković čije kreacije često biram za društvena događanja. Što se tiče stranih dizajnerskih imena, Lana izdvaja Isabel Marant, Diane von Furstenberg i Stellu McCartney, čija modna estetika najviše odgovara njezinu modnom ukusu, ali ističe kako nikada ne bi odjenula nešto pretjerano otvoreno i izazovno.

Lana ne treba odjećom dodatno naglašavati svoje tjelesne atribute jer je prirodna ljepotica, no ipak nije imuna na kozmetičke preparate Pitali smo je kako njeguje kožu lica? – Lice njegujem kozmetikom La
Roche Posay. Za čišćenje obožavam njihovu fiziološku micelarnu otopinu, potom nanesem kremu iz linije Hydraphase ili Nutritic intense i obično tijekom dana za osvježenje uvijek uz sebe imam termalnu vodu La Roche Posay. Bivša sportašica rekla nam je da zimi zbog suhoće kože češće nanosi kreme za lice, tijelo i ruke te da je to najveća razlika u odnosu na njegu kože za toplih mjeseci. – U principu, nema osjetne razlike u njezi moje kože ljeti ili zimi. Općenito, smatram da kožu treba što manje tretirati i pustiti prirodi da radi svoje. Nikad nisam bila pobornica skupih kozmetičkih preparata niti sam vjerovala kremama od nekoliko tisuća kuna koje navodno pomlađuju, peglaju bore i slično – kaže Lana. Kako je i sama istaknula, kožu lica ne izlaže različitim tretmanima i raznim preparatima, ali to je ne sprečava da se nerijetko uputi u svoju omiljenu kozmetičku destinaciju. – Često odlazim na njegu u kozmetički salon Vabela u kojem najčešće koristim usluge masaže i manikure. To je i moja omiljena
destinacija kada je u pitanju make up za određene posebne prilike. Lana smatra da bi svaka žena u svojoj kozmetičkoj torbici trebala imati kremu za njegu ruku i ruž za usne, a ona sama jednostavno
ne može zamisliti dan bez kreme za lice i balzama za usta jer, kako kaže, ima izrazito suhu kožu. No, kamo god se uputila, sa sobom nosi svoj ultimativni “beauty” trik, a to je, otkriva nam, iskreni osmijeh.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".