Čokoladna torta bez brašna zvuči kao savršen vikend-desert: Uz lješnjake i karamelu, teško joj je odolijeti

Na stranicama Zare Home pronašli smo savršen recept za sve čokoljupce. Jednom kad pripremite ovu tortu, rado ćete joj se ponovno vraćati!
Vidi originalni članak

Jeste li znali da na web shopu Zare Home možete pronaći i genijalne recepte? Osim stvari za uređenje doma, ovaj španjolski brend donosi i recepte za slana i slatka jela, a danas prenosimo recept u kojem će uživati svi čokoljupci. Riječ je o čokoladnoj torti s dodatkom lješnjaka, a posebna je po tome što se radi bez brašna. 

Kako bi gustoća bila savršena, vrlo je važno napraviti čvrsti snijeg, a za dobru teksturu zaslužna su i jaja jer u sastojke za recept ne ide prašak za pecivo.

Jednom kad isprobate ovu tortu, rado ćete joj se ponovno vratiti, a u nastavku donosimo sastojke i način pripreme za čokoladnu tortu koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. 

Sastojci za 6-9 porcija:

- 250 g maslaca sobne temperature

- 90 g čistog kakaa

- 7 jaja veličine L

- 275 g smeđeg ili rapadura šećera

- 150 g mljevenih badema

Za krokante:

- 1,5 šalica šećera

- 90 ml vode

- 350 g prženih lješnjaka

 

Priprema:

Uzmite kalup veličine 24 cm i obložite ga papirom za pečenje te premažite maslacom, a pećnicu zagrijte na 160 ºC.

Maslac umutite u vrlo meku mast, a u nju zatim dodajte kako sve dok ne dobijete kremastu gustoću.

Prema receptu Zare Home, u posudi postavljenoj na kipuću vodu mutite cijela jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu gustoću i udvostručite volumen. Dvije smjese zatim pomiješajte špatulom i sipajte mljevene bademe sve dok smjesta ne postane homogena. 

Idući korak je izlijevanje smjese u kalup kojeg zatim stavljate u pećnicu na središnju rešetku, na 45-50 minuta. Kada je gotovo, ostavite smjesu u kalupu da se ohladi. 

Nakon hlađenja, pospite je kakaom u prahu. Idući na redu su krokanti.

Prvi korak je prženje lješnjaka. Ako su sirovi, prepržite ih na laganoj vatri na tavi ili u pećnici. Lješnjake prepolovite ili prerežite na četiri dijela i rasporedite po papiru za pečenje.

U dubokom loncu s teškim dnom pomiješajte šećer i vodu. Stavite na jaku vatru bez miješanja dok se ne stvori intenzivni zlatni karamel.

Izlijte karamel po lješnjacima i ostavite da se ohladi. Dodajte krokante na tortu i poslužite, donosi Zara Home. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".