Čajanka u Engleskoj i intimno slavlje u Rogoznici: 'Nismo mislili da je moguće imati dva savršena dana, ali upravo to se dogodilo'

Andriana Bamigbola za Divu je podijelila detalje sa svoja dva vjenčanja - engleskog u matičnom uredu, inspiriranog serijom Bridgertone, i proslave u Rogoznici gdje se preodjenula u maminu vjenčanicu i nosila detalje s potpisom dizajnera Roberta Severa.
Vidi originalni članak

Andriana Bamigbola Hrvatica je s londonskom adresom u čijim modno-poslovnim pričama svakodnevno uživamo putem društvenih mreža. Stilistica na popularnoj online platformi za luksuznu odjeću izvrstan smisao za modu i stil ima u malom prstu, što se vidjelo i kroz njezina dva vjenčanja, jedno u Engleskoj, a drugo u Hrvatskoj.

Kao i mnogim parovima, i Andriani i Lukmanu pandemija je pokvarile prve planove oko vjenčanja. Zaručili su se u rujnu 2019., u Parizu i planirali veliku svadbu za ljeto 2021. Međutim, zbog raznih mjera, svadbu su nekoliko puta odgađali i mijenjali planove.

– Nisam od onih koje su maštale o svom vjenčanju od malena, ali isto sam imala puno ideja i detalja koje sam željela uklopiti – započinje Andriana priču o vjenčanju. Englesko je vjenčanje organizirala sama, dok joj je za hrvatsko u pomoć uskočila organizatorica vjenčanja. 

– U ožujku ove godine odlučili smo nazvati matični ured i zatražiti slobodni termin za svadbu. Ponudili su nam 22. svibnja u 15 sati kao jedinu opciju prije ljeta za vjenčanje na otvorenom, u blizini naše kuće, na lokaciji koju rado posjećujemo, Langtons House. Taj matični ured ima svoje čari, a budi nam i lijepe uspomene jer smo upravo tamo upisali rođenje obje kćeri. Krajem ožujka, emitirana je druga sezona serije Bridgerton i tada sam znala da želim imati britansku čajanku umjesto tipično ručka i Regencycore stil odijevanja kao glavnu tematiku vjenčanja – priča Andriana.

Fotografkinju, koja je stilom izvrsno odgovarala ugođaju svadbe, pronašla je na Instagramu, kao i samouku pekaricu koja je svojim vintage i pomalo kičastim stilom ukrašavanja torti bila kao sa seta Bridgertona

– Pronaći lokaciju koja nam je blizu, a slobodna za nešto više od mjesec dana, bio je najteži zadatak. Trebao nam je pravi britanski manor house, a netko je sasvim slučajno otkazao svoj party te se oslobodila lokacija u Orset Hallu. Moodboard sam brzo popunila i na Instagramu pronašla harfisticu i cvjećarku. Osmislila sam paletu boja u nijansama ružičaste, s crvenim detaljima. Po nigerijskom običaju, odabrali su ime eventa Happily Ever Bams, kao inspiracija od Happily Ever After. Ovo sve dogodilo se u manje od sedam dana. Lukman i ja smo u to vrijeme imali mnogo obveza i posla, a on nije ni znao što sam sve dogovorila i zamislila. Pronašla sam i svijeće, ručno ispisane s Happily Ever Bams sloganom te dogovorila da princeza Trnoružica dođe kao animatorica za djecu jer većina naših prijatelja u Engleskoj ima djecu – prisjeća se sugovornica engleskog vjenčanja. 

– Zamolila sam uzvanike da odjenu tonove ružičaste i crvene kako bi se cijela priča zaokružila. Svoje Chanel cipele, koje su ujedno i najpopularniji komad te kolekcije, uspjela sam osigurati dan prije službenog lansiranja kolekcije. Tad su me pozvali u privatnu sobu unutar Chanel trgovine i zatvorili vrata kako bih isprobala željeni par. Prijateljica i youtuberica Cassie Thorpe o tom je iskustvu pričala čak i na svom YouTube kanalu, s obzirom na to da je ona htjela iste cipele, ali ih nije uspjela dobiti u ružičastoj boji. Odlučila sam kupiti i malu wallet on chain ružičastu Chanel torbicu te sam se dugo dvoumila oko haljine – kaže Andriana, a izbor je na kraju pao na popularan brend Rotate koji se ističe jedinstvenim i efektnim dizajnom haljina. 

– Svi koji me poznaju, znaju da obožavam svoju Rotate haljinu velikih rukava u crnoj boji s točkicama i da mi je to go-to komad za sve last minute evente. Samo nekoliko dana prije svadbe, vidjela sam da je brend izbacio model u bijeloj boji pa sam se odlučila za nju. Veo sam pronašla na e-Bayu jer sam htjela kratki i decentni. Za nakit sam iskoristila Chanel narukvicu s perlicama i srcem koju sam prije nekoliko godina dobila na poklon od roditelja za rođendan. Prijateljica mi je posudila naušnice na perlice, a nosila sam i staru bakinu ogrlicu koju mi je ostavila svega par dana prije nego je preminula. Iste detalje nosila sam i na vjenčanju u Hrvatskoj. Svoje sam djevojčice odvela u trgovinu i dala im da same izaberu outfite, s obzirom na to da uživaju u isprobavanju odjeće. Odlučile su se za lepršave bijele haljine i Sophia Webster cipele s popularnim krilima za mlađu, odnosno šljokičasta verzija s mašnicama za stariju kćer. Suprug je kupio dodatke poput košulje, leptir-mašne i pojasa u popularnom brendu Brioni koje je nosio kasnije i na hrvatskom vjenčanju, a nosio je odijelo koje je već imao u ormaru. Model u nijansi boje vina potpisuje dvojac Dolce&Gabbana, a kupili smo ga godinu dana prije, sasvim slučajno. Odabrao je Hermes Paris Loafer cipele u istoj nijansi koje su savršeno pasale na odijelu i vintage estetici – opisuje Andriana netipične kombinacije za vjenčanje. 

Za tečaj plesa, kaže, nisu imali vremena pa su na YouTubeu pronašli koreografiju koju bi isprobavali svake večeri kad bi djeca zaspalo. Trebalo im je desetak dana da je nauče, a prvi su ples otplesali na pjesmu 'Perfect', Eda Sheerana.

Ista im je pjesma bila i za prvi ples na vjenčanju u Hrvatskoj, dok je harfistica za ulaz odsvirala Elvisovu 'Can't Help Falling in Love'. Konfete je Andriana pronašla na Etsyju. Izbor je pao na one u obliku srca izrezanih iz karte svijeta pa je naručila miks Afrike i Europe i pomiješala ih sa suhim ružinim laticama i šljokičastim srcima.

– U Engleskoj smo imali i posebnu muslimansku ceremoniju u kojoj smo dobili blagoslov imama te tipičnu prodaju mlade gdje je Lukmanov brat dogovorio detalje s mojim ocem. To je ispalo jako zanimljivo i šaljivo te dodalo na posebnosti događaja. Najbitniji dokument u Londonu bio mi je dobiti oprost za različitost vjere od biskupa Katoličke crkve. Dugo smo ga iščekivali te smo zahvalni i sretni što smo uspjeli dokazati da ljubav ne poznaje različitosti, rase niti vjeroispovijesti – govori. 

I dok je za englesko vjenčanje bila rezervirana čajanka, u Hrvatskoj su se odlučili za intimnu proslavu u Perla Resortu u Rogoznici. Malo mjesto u blizini Šibenika Andriani je posebno važno jer je posjećuje svako ljeto, još od djetinjstva, a njezini djed i baka tamo su sagradili vikendicu.

Bilo joj je, kaže, sasvim prirodno upravo tamo organizirati crkveno slavlje i večeru.  

U organizaciji joj je pomogla Irma iz Tie The Knot za koju kaže da je odlična vizionarka i potpora. 

– Isplanirali su nam dan iz snova kojeg ni kiša nije mogla uništiti. Zapravo, bilo je još čarobnije jer smo iznad nas imali najljepšu dugu. Uz DJ Jurkija i DJ Embee iz Urbanih Evenata zabava je bila zajamčena. Sviralo je najbolje od hrvatske glazbe, ali i afrobeats, a posebnu notu dala je divna saksofonistica lana Škrgatić. Jelovnik je bio riblji, budući da mi je muž musliman nismo htjeli služiti svinjetinu. Njegovi prijatelji i njegova obitelj pridržavaju se halal prehrane pa je riblji meni bio idealna verzija. Služili su i bezalkoholni šampanjac te smo zahvalni na fleksibilnosti i razumijevanju osoblja iz hotela Perla. Pripremili smo i zastave, kao tipičan dio hrvatske svadbe. Ipak, s posebnim efektom, budući da smo uzeli i nigerijsku i hrvatsku zastavu. To se posebno dojmilo Lukmanovu braću, baš kao i paljenje bengalki jer smo svi navijači Hajduka – kaže Andriana.

Ovog puta, Lukmanov je modni izbor pao na Dior. Nisu ni slutili da će prvo odijelo biti ono pravo i da će ga odmah kupiti. Riječ je o kolekciji Dior by Kim Jones, jesen/zima 2019, odličan miks modernog i tradicionalnog koje, zbog dodatka na prsima, neodoljivo podsjeća na tradicionalnu nigerijsku odjeću.

Posebnu su pozornost izazvale cipele do kojih nije bilo lako doći:

– Nedavno je suradnja brenda Off-White i Church's izazvala pravu histeriju u modnoj industriji. Preko čak tri mobitela i laptopa čekala sam lansiranje limitiranih cipela i zbilja sam sretna šo smo ih uspjeli kupiti i tako zaokružiti cijeli look s prepoznatljivim natpisom 'Special Events'. 

Svoju je haljinu za crkveno vjenčanje dugo tražila. Andriana nije tip za duge haljine, bijelu boju ili čipku pa se nije mogla pronaći u modelima poznatih kuća. Jednog je dana, sasvim slučajno, otišla u high street trgovinu vjenčanica unutar  jednog londonskog šoping centra.

Nakon nekoliko isprobanih modela, i dalje nije bila zadovoljna, no prije nego je odustala, primijetila je vjenčanicu na jednoj ženi koja je ulazila u garderobi i poželjela isprobati model poput njezinog. 

– Kad sam je odjenula, nisam očekivala takvu radost i suze, ali emocije su me preplavile. Znala sam da takva želim s budućim suprugom ušetati u crkvu. Rekli su mi da nitko ne kupuje ovu haljinu tako 'običnu', jer im je to samo kalup po kojem naknadno dodaju custom detalje, ali nisam željela ni čipkaste rukave ni remen s cirkonima. Dugo sam tražila bijeli, 'običnu' haljinu i napokon sam je pronašla. Odmah sam i svojim curicama kupila haljine sa sličnim detaljima kao na mojoj. Kroz nekoliko mjeseci sve je bilo dostavljeno na našu londonsku adresu. Zbog pandemije, odijelo i haljine čekali su nešto više od dvije godine da ih napokon obučemo. Bilo mi je iznimno bitno da me suprug ne vidi u haljini prije samog dana, niti da zna išta o tome kakav sam model odabrala – prisjeća se Andriana kupnje vjenčanice koju je uparila s klasičnim Manolo Blahnik Hangisi salonkama.

Odabrala je model u kraljevsko plavoj nijansi, upravo onakve kakve je proslavila Carrie Bradshaw:

– Htjela sam se voditi onim detaljima koje svaka mlada treba za sreću. Something old, something new, something borrowed, something blue. Odmah sam poželjela pronaći i torbicu koju je Carrie nosila na vjenčanju kod matičara, točnije vintage Prada clutch žute boje koju sam pronašla putem Vestiaire platforme, od prodavača iz Amerike. 

S timom dizajnera Roberta Severa dizajnirala je poseban veo, inspiriran njegovom kolekcijom 'Forever Sever'. Bams je skraćena verzija prezimena kojeg je uzela od supruga pa je tako nastalo 'Forever Bams'.

Djeveruše su nosile haljine iz njegove aktualne kolekcije, izrađene od istog materijala, ali u drugačijim modelima.

– Pomogli su mi napraviti i matching krune za mene i djecu, koristeći staru čipku koju je moja mama nosila na svojem vjenčanju. Uspjeli smo izrezati sve dijelove i zalijepiti u obliku krune, za sve tri. Nakon crkvenog obreda, presvukla sam se u maminu vjenčanicu. Nisam je nimalo dorađivala. Jednake smo visine, a bila je istog konfekcijskog broja kao i ja sada. Jednostavnost njezine vjenčanice je sve što sam htjela i sasvim sam je slučajno pronašla u starim kutijama prilikom prodaje kuće u kojoj sam odrasla. Nismo mislili da je moguće imati dva savršena dana, ali upravo nam se to dogodilo. Pomalo filmski, ali sasvim iskreno vjerujemo da je ovo samo početak našeg 'Happily Ever After (Bams)' – zaključila je Andriana. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".