Buckinghamska palača izbrisala važan dio profila Harryja i Meghan na službenim stranicama

Biografija Sussexovih sada glasi da su se povukli kao članovi kraljevske obitelji, sa samo nekoliko kratkih paragrafa o svakom od njih.
Vidi originalni članak

Unatoč oštrom odstupu s dužnosti viših članova kraljevske obitelji u siječnju 2020., potpuni profili Harryja i Meghan, vojvode i vojvotkinje od Sussexa, bili su objavljeni na službenoj stranici uz ostatak kraljevske obitelji do sada. Njihove fotografije i biografije nakratko su potpuno nestale, a zatim ih je zamijenila znatno manja, zajednička biografija na samom dnu stranice - ispod vojvode od Yorka.

Biografija Sussexovih sada glasi da su se povukli kao članovi kraljevske obitelji, sa samo nekoliko kratkih paragrafa o svakom od njih. Biografija princa Andrewa također je ažurirana večeras, stavljajući pečat na njegov pad iz milosti kraljevske obitelji.

U onome što će nedvojbeno biti još jedno poniženje, njegova znatno skraćena biografija sada počinje objavom njegovog povlačenja iz javnog života zbog skandala s Jeffreyjem Epsteinom i odluke kraljice Elizabete da ga liši vojnih veza i kraljevskog pokroviteljstva.

Unatoč rastućem bijesu javnosti zbog kontinuiranog uključivanja Sussexovih, Buckinghamska palača uvijek je zaobilazila pitanja o tome zašto su njihovi podaci ostali online unatoč tome što je par dao otkaz na kraljevskim dužnostima prije četiri godine i pokrenuo napade na kraljevsku obitelj u tisku i televizijskim intervjuima.

No, sada je otkriveno da je tiskovni ured palače 'polako' ažurirao web stranicu nakon smrti kraljice Elizabete te da su napokon napravljene sve izmjene koje su se dogodile od tada.

Harryjev izvorni profil opisuje ga kao petog u redu za prijestolje i mlađeg sina kralja i Diane, princeze od Walesa. Njegova biografija od 2700 riječi uključivala je pojedinosti o prinčevom ranom životu, obrazovanju i vojnoj karijeri te je bila popraćena slikama.

Također je uključivala pojedinosti o njegovom radu na postavljanju Invictus Games, djeci s HIV-om/sidom i sportskim inicijativama, kao i o očuvanju Afrike i njegovom zajedničkom radu na inicijativi za mentalno zdravlje Heads Together s princom i princezom od Walesa. Postojao je i cijeli odjeljak pod naslovom 'Podrška monarhu', koji je uključivao vrijeme koje je proveo kao član kraljevske obitelji svoje pokojne bake, kraljice Elizabete.

Navedeno je da ju je predstavljao na događajima u Ujedinjenom Kraljevstvu i inozemstvu, kao i da je prisustvovao državnim i ceremonijalnim događajima, uključujući događaje sjećanja.

Meghanin zasebni profil bio je nešto kraći, oko 1300 riječi, i uključivao je njezino obrazovanje i karijeru glumice, kao i dobrotvorne angažmane koje je preuzela tijekom svog kratkog vremena kao članica kraljevske obitelji. Zanimljivo je da se nisu spominjali njezini roditelji, uključujući otuđenog oca Thomasa Marklea.

Međutim, u onome što će mnogi vidjeti kao značajno snižavanje njihovog statusa, par sada dijeli samo zajedničku biografiju koja prikazuje njihovu sliku na plaži u Južnoj Africi, s kombiniranim brojem riječi od samo 577 riječi.

Oni su jedini vjenčani članovi kraljevske obitelji koji sada nemaju svoje individualne profile. Njihova biografija uključuje samo nekoliko riječi o rođenju i odrastanju Harryja, kao i njegovoj karijeri u oružanim snagama i radu s Invictus Games. Za Meghan samo kaže da je bila glumica i da je vodila web stranicu, kao i da ukratko uključuje njezino pokroviteljstvo kao zaposlene kraljevske obitelji i njezine službene titule.

Njihova nova biografija počinje izjavom da su se povukli kao zaposleni članovi kraljevske obitelji u siječnju 2020. i završava s tri službene izjave koje je službenik Buckinghamske palače objavio između 2020. i 2021. u kojima se potvrđuje njihov odlazak.

Međutim, Buckinghamska palača također je uključila poveznicu na Harryjevu i Meghaninu novu web stranicu Sussex.com. Uz link je napisano: ‘Informacije o trenutnom radu vojvode i vojvotkinje od Sussexa mogu se pronaći na njihovoj službenoj web stranici: Sussex.com’

Izvori su inzistirali da se promjene ne bi trebale smatrati prijezirom, već dugotrajnim ažuriranjem. Buckinghamska palača odbila je komentirati, ali je napomenula da se dizajn i sadržaj web stranice ažuriraju 's vremena na vrijeme'.

Prošlog su mjeseca Harry i Meghan pokrenuli novu osobnu web stranicu, Sussex.com, koja koristi grb koji je Meghan dobila kada se udala za Harryja. Slika para dominira glavnom web stranicom prekrivena tekstom: 'Ured princa Harryja i Meghan, vojvode i vojvotkinje od Sussexa.'

Što se nosilo na zagrebačkim ulicama u veljači 2014.? Donosimo veliku galeriju najboljih street style stajlinga
Sestre Danijela i Bojana izrađuju preslatke terarije koji dodaju dozu šarma svakom domu
Zgodna Andriana nosi hit komad proljetne sezone: 'Odabrala sam casual outfit za trčanje do ureda'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".