Britanski Vogue naslovnicom za travanjki broj odao počast kraljici Elizabeti II. povodom platinastog jubileja

Vogue je u novom broju izvukao neke poznate, ali i neke rijetko viđene fotografije iz svoje ekskluzivne arhive
Vidi originalni članak

Kraljica Elizabeta II. obilježava sedam desetljeća svoje vladavine. Postala je kraljica Britanije 6. veljače 1952, a ovog je proljeća sve u znaku proslave platinastog jubileja. Bliži se i kraljičinh 96. rođendan koji je za manje od mjesec dana, točnije 21. travnja, pa povoda za slavlje ne nedostaje. Počast joj odaje i Vogue koji se osvrnuo na svoj jedinstveni odnos s kraljicom Elizabetom, na način da su izvukli neke poznate i neke rijetko viđene fotografije iz svoje ekskluzivne arhive u Vogue Houseu u Londonu. 

Platinasti jubilej i 96. rođendan bili su odličan povod da joj posvete i naslovnicu travanjskog broja britanskog izdanja Voguea. Novi broj dolazi s dvostrukom naslovnicom - na jednoj se nalazi kraljica Elizabeta II., a na drugoj glumica Anya Taylor-Joy koju nazivaju modnom punk princezom, a na naslovnici je pozirala s krunom. 

Fotografija kraljice Elizabete II. na naslovnici nastala je 1957., pet godina nakon početka vladavine. Tada je stala pred objektiv fotografa Antonyja Armstronga Jonesa. Pozirala je s dijamantnom dijademom koja je originalno izrađena za kralja Georgea IV, dok popularna glumica nosi repliku. Kako je rekao urednik Voguea Robin Muir u svojem eseju o kraljičinom životu pred kamerama fotografa, povijest kraljevske obitelja i Voguea zauvijek su isprepleteni. 

 

Kate Middleton u tenisicama od 300 kuna: Isti model nosi već godinama, a super su izbor jer pašu na sve

"Razoružala" nas je osmijehom i stajlingom: Studentica nosi torbu za kojom je vladala velika potražnja među Hrvaticama

Jedna u efektnim čizmama, druga u trendi tenisicama: 'Često razmjenjujemo garderobu i uvijek idemo zajedno u šoping'

Čak i ako niste fan cvjetnih mirisa, među ovim parfemima biste mogli pronaći svog favorita za proljeće

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".