Brazilski vruće

FOTO: Danijel Berković/Pixsell FOTO: Danijel Berković/Pixsell FOTO: Danijel Berković/Pixsell FOTO: Danijel Berković/Pixsell FOTO: Danijel Berković/Pixsell FOTO: Danijel Berković/Pixsell FOTO: Danijel Berković/Pixsell
Zvijezda brazilske kuhinje u restoranu Rodizio do Brazil je charrusco, žar na kojem se razne vrste mesa peku na dugim mačevima
Vidi originalni članak

Što znamo o brazilskoj kuhinji? U ovom kutku svijeta možda ne previše, no o dobrom roštilju... Tu bi mnogi znali pričati satima. Na sreću svih zaljubljenika u meso sa žara, teme se preklapaju. Uvjerit će se u to već na prvi udisaj zamamnih mirisa svi koji zakorače u Rodizio do Brazil. Centralno mjesto u restoranu otvorenom prije nekoliko mjeseci u Zagrebu zauzima churrasco, žar na kojem se različite vrste mesa peku na “mačevima”. Nakon toga mač se nosi do stola, predstavlja o kojem je mesu riječ te se svakome režu tanki komadi. Već to je spektakl.

Nakon  prvog kušanja, a preporučujemo probati svih deset tipičnih komada mesa, a govorimo tek o mesu goveda (naručiti možete i churrasco s drugim vrstama mesa), ponovite ono što vam se najviše svidjelo. Konobar meso na mačevima donosi sve dok mali drveni valjak koji stoji na svakom stolu ne okrenete tako da je crvena strana gore. To je znak da (vam) je dosta. Za mesoljupce koji mogu dobro pojesti sjajno je što za fiksnu cijenu ovih “dolazaka” mogu dobiti nebrojeno mnogo komada.

Tipične priloge i salate uzimate sami na baru; pije se uglavnom pivo i to brazilsko, a kome ostane malo mjesta i za desert, može kušati ananas, također pečen na churrasco žaru. Ili sladoled od manga, semifreddo od pistacija ili mojita... I da, popijte koju caipirinhu. Odlične su! I jake. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".