Bogatstvo okusa u baru Mio Corazon

FOTO: PIXSELL/ Danijel Berkovic FOTO: PIXSELL/ Danijel Berkovic FOTO: PIXSELL/ Danijel Berkovic FOTO: PIXSELL/ Danijel Berkovic FOTO: PIXSELL/ Danijel Berkovic FOTO: PIXSELL/ Danijel Berkovic FOTO: PIXSELL/ Danijel Berkovic
Mali kutak Španjolske u Radićevoj, uz izvrsne tapase i sangrije, nudi i odgovarajuću scenografiju i glazbu, dok se Marčela i Julio na španjolskom dovikuju i zezaju.
Vidi originalni članak

Tapasi, raznovrsni zalogajčići bez kojih je teško zamisliti ikoji bar u Španjolskoj (u nekima su se razvili u sofisticiranu kuhinju) glavni su adut zagrebačkog bara Mio Corazon. Mesni, povrtni ili riblji, u ponudi je uvijek deset do dvanaest vrsta, a svaka se dva tjedna na meniju pojavi koja nova vrsta. Pravila nema, a osmišljavaju ih, ovisno o sezoni, ali još više o vlastitoj inspiraciji suvlasnice Marta i Marčela koja je tapase slagala diljem svijeta od Barcelone do Australije. Trenutačni su hit oni s pastom od rikole, ali privlače i oni neobični, primjerice s paprikom u medu i ružmarinom.

Ovdje je i više vrsta koktela i sangrija, mnoge su od njih također “free style”, kao ona sa šumskim voćem i đumbirom, a uživati se može i u španjolskim vinima i pivu.

No svaki dobar ugostitelj zna da gostu treba ponuditi više od hrane. U Mio Corazonu priča je zaokružena. Interijer je pun zanimljivih detalja, od kastanjeta do cipelica plesačice flamenka, glazba je španjolska, Marčela u bujnu crnu kosu upliće cvijeće i odijeva prikladnu odjeću. Ovdje je i tamnoputi Julio, suprug kojeg je stekla u Barceloni. Je li prva bila ljubav ili tapasi? Nije važno. Njih dvoje razgovaraju isključivo na španjolskom, dovikuju se, zadirkuju, a gosti uživaju. Ako je mana Corazona to što je skučen, i to je riješeno. Odnedavno radi i novi prostor s druge strane ulice.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".