Tapasi, raznovrsni zalogajčići bez kojih je teško zamisliti ikoji bar u Španjolskoj (u nekima su se razvili u sofisticiranu kuhinju) glavni su adut zagrebačkog bara Mio Corazon. Mesni, povrtni ili riblji, u ponudi je uvijek deset do dvanaest vrsta, a svaka se dva tjedna na meniju pojavi koja nova vrsta. Pravila nema, a osmišljavaju ih, ovisno o sezoni, ali još više o vlastitoj inspiraciji suvlasnice Marta i Marčela koja je tapase slagala diljem svijeta od Barcelone do Australije. Trenutačni su hit oni s pastom od rikole, ali privlače i oni neobični, primjerice s paprikom u medu i ružmarinom.
Ovdje je i više vrsta koktela i sangrija, mnoge su od njih također “free style”, kao ona sa šumskim voćem i đumbirom, a uživati se može i u španjolskim vinima i pivu.
No svaki dobar ugostitelj zna da gostu treba ponuditi više od hrane. U Mio Corazonu priča je zaokružena. Interijer je pun zanimljivih detalja, od kastanjeta do cipelica plesačice flamenka, glazba je španjolska, Marčela u bujnu crnu kosu upliće cvijeće i odijeva prikladnu odjeću. Ovdje je i tamnoputi Julio, suprug kojeg je stekla u Barceloni. Je li prva bila ljubav ili tapasi? Nije važno. Njih dvoje razgovaraju isključivo na španjolskom, dovikuju se, zadirkuju, a gosti uživaju. Ako je mana Corazona to što je skučen, i to je riješeno. Odnedavno radi i novi prostor s druge strane ulice.