Bliži se omiljena sezona mandarina: Imamo savršen recept za preukusan lisnati kolač s kremom

Zara Home i ove nas je sezone počastila izvrsnim receptima, a posebno nam je zapeo za oko onaj za lisnati kolač s kremom, s mandarinama kao zvijezdama recepta.
Vidi originalni članak

Mnogima omiljena sezona, ona jesenska u kojoj možemo uživati u mandarinama, napokon je pred vratima. Iako su izvrsne svježe, volimo potražiti i ideje kako ih uklopiti u kolače i slastice, a izvrsno smo ideju pronašli na webu Zare Home. Iz sezone u sezonu, ovaj nas španjolski brend počasti i izvrsnim slanim i slatkim gastro-idejama, a ovog nam je puta za oko zapeo recept za ukusan kremasti kolač s kremom od mandarine. Donosimo ga u nastavku, sigurni smo da će se tražiti komad više!

Za bazu:

- 200 g bijele čokolade

- 8 listova lisnatog tijesta

- 120 g maslaca za premaz

Za kremu:

- 8 žumanjaka

- 1 jaje

- 300 ml soka od mandarine

- 1 naranča (samo naribana korica)

- 1 rastvorena mahuna vanilije

- 250 g šećera (prilagoditi ovisno o kiselosti soka)

- 250 g maslaca

Za ukrašavanje:

- kriške mandarine i/ili naranče (crvena ili obična)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 ºC.

U posudu za pećnicu stavite kriške naranče i/ili mandarine posute šećerom.

Kriške pecite otprilike 15 min. Izvadite i stavite sa strane..

Maslacem premažite listove lisnatog tijesta i slažite ih jedan na drugi (do debljine od otprilike 6 – 8 listova) u posudu za pećnicu.

Izrežite trokute otprilike 3 cm veće od dimenzije ramekina (ili kalupa koji koristite) i dodajte tijesto u svaki od njih.

Pecite u pećnici 12 – 15 min dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.

Otopite bijelu čokoladu i premažite unutarnji dio pečenog lisnatog tijesta. Time ćete izbjeći da se tijesto suviše navlaži pri dodavanju nadjeva od kreme.

U loncu pomiješajte sve sastojke za kremu osim maslaca.

Zagrijte na umjerenoj vatri, bez zakuhavanja (u suprotnom žumanjci neće biti pjenasti) i miješajte bez prestanka dok ne dobijete kremastu smjesu. Procijedite i ulijte u zdjelu.

U kremu dodajte sitne komadiće maslaca uz istodobno miješanje. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Kada se smjesa ohladi, izlijte je na bazu od lisnatog tijesta u svakom ramekinu.

Povrh stavite kriške naranče i/ili mandarine.

Poslužite i degustirajte u trenutku pripreme kako tijesto ne bi izgubilo hrskavu teksturu.

Ljepotica iz centra Zagreba: 'Volim casual jednostavnost sa nekim pomakom i zanimljivim modnim dodacima'
Biste li nosili efektne cipele poput njenih? Zgodna Marija savršeno ih je uparila uz modne klasike
Isprobajte nijansu za koju frizeri kažu da prilagođava svakom licu, a donosi bogatu teksturu i dimenziju

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".