Bez brašna i s okusom čokolade! Napravite kolače po zdravom receptu kojeg ćete uvijek rado ponoviti

Sara Kostović s bloga Healthy Corner by S s nama je podijelila recept za ukusne kolače u kojima glavnu riječ vode okusi čokolade, jabuke i sira
Vidi originalni članak

Uvijek rado pratimo recepte Sare Kostović jer je prava majstorica u receptima sa zdravim predznakom. Ovog nas je puta razveselila receptom za kolač bez brašna u kojem glavnu riječ vode okusi čokolade, jabuke i sira. Sara je koristila zdrave namirnice pa čak i ako ste na "režimu", možete se počastiti jednim kolačićem, bez grižnje savjesti.

Recept donosimo u nastavku: 

Sastojci

- 1 jaje

- žlica posnog sira

- žlica eritrita

- 1 veća ribana jabuka

- 40 g whey proteina (okus čokolada)

- 2 žlice zobenih sitnih pahuljica

- cejlonski cimet (količina po želji)

Za punjenje

- pola banane

- nekoliko žlica posnog sira pomiješanog s kokosom i aromom vanilije

Priprema

Upalite pećnicu na 200°C. Odvojite žumanjak od bjelanjka te žumanjak pjenasto umutite s eritritom. Dodajte posni sir te izribanu jabuku i sve dobro ujedinite pjenjačom.

U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke te ih dodajte prvoj smjesi i dobro promiješajte. Gotovu smjesu prebacite u manji protvan pravokutnog oblika te pecite na 180°C pola sata (napravite test čačkalicom prije vađenja).

Ohladite te režite biskvit na kockice. Svaku drugu premažite kombinacijom posnog sira, vanilije i kokosa te stavite krišku banane. Preklopite drugom polovicom te ponavljajte postupak dok sve ne potrošite.

 

Za njima su se na špici okrenuli baš svi! Njoj pripijena haljina stoji kao salivena, a on ima genijalne tenisice

Tko je za buhtle s višnjama i Nutellom? Imamo recept zbog kojih će nestati u trenu!

Kriva tekstura može uništiti frizuru: Frizerska iz zagrebačkog salona savjetuje čime stilizirati kosu

Izdanje koje bi razvedrilo i najtmurniji zimski dan. Psihoterapeutkinja kaže: 'Volim cvijeće i cvjetne uzorke!'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".