Uvijek rado pratimo recepte Sare Kostović jer je prava majstorica u receptima sa zdravim predznakom. Ovog nas je puta razveselila receptom za kolač bez brašna u kojem glavnu riječ vode okusi čokolade, jabuke i sira. Sara je koristila zdrave namirnice pa čak i ako ste na "režimu", možete se počastiti jednim kolačićem, bez grižnje savjesti.
Recept donosimo u nastavku:
Sastojci
- 1 jaje
- žlica posnog sira
- žlica eritrita
- 1 veća ribana jabuka
- 40 g whey proteina (okus čokolada)
- 2 žlice zobenih sitnih pahuljica
- cejlonski cimet (količina po želji)
Za punjenje
- pola banane
- nekoliko žlica posnog sira pomiješanog s kokosom i aromom vanilije
Priprema
Upalite pećnicu na 200°C. Odvojite žumanjak od bjelanjka te žumanjak pjenasto umutite s eritritom. Dodajte posni sir te izribanu jabuku i sve dobro ujedinite pjenjačom.
U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke te ih dodajte prvoj smjesi i dobro promiješajte. Gotovu smjesu prebacite u manji protvan pravokutnog oblika te pecite na 180°C pola sata (napravite test čačkalicom prije vađenja).
Ohladite te režite biskvit na kockice. Svaku drugu premažite kombinacijom posnog sira, vanilije i kokosa te stavite krišku banane. Preklopite drugom polovicom te ponavljajte postupak dok sve ne potrošite.