Baš poput gusara

Jeste li ikada čuli za „Talk like a pirate day“? Ako niste odvest ćemo vas u svijet nečeg zabavnog i opuštajućeg, gdje nije dopušteno razmišljati o brigama.
Vidi originalni članak

Na današnji dan svi oni koji vole gusare ili možda gusarske filmove, imaju priliku biti baš kao Jack Sparrow. Ova zabavna tradicija  započeta je 1995. godine, kada su dva prijatelja iz Oregona tijekom  squasha počeli izgovarati riječi na gusarskom naglasku. John Baur i Mark Summers odlučili su da će od tog dana slaviti „Talk like a pirate day“, a odabrali su 19. rujan kao datum jer tada Markova bivša žena ima rođendan. 2002. godine novinar Dave Barry napisao je kolumnu o dvojici Amerikanaca koji sa svojim prijateljima slave ovaj dan, te ih zapravo popularizirao. Njihove replike gusara su zbilja vjerne - od cijele odjevne kombinacije, pa sve do govora i naravno, ruma, ovi pirati uživaju na najbolji mogući način. Na njihovoj internet stranici možete pronaći razne gusarske igre poput potrage za blagom ili savjete kako biti pravi gusar, što čini današnji dan idealnom prilikom da se malo zabavite na drugačiji način.  

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".