Appleov novi pametni prsten

Nakon pametnog sata, Apple nastavlja s integracijom tehnologije i nakita. Kompanija je predstavila nacrt pametnog prstena, a iako njihov gadget nije pionir na tržištu, nesumnjivo je da će korisnike osvojiti svojim performansama.
Vidi originalni članak

Savršen primjer prožimanja mode i tehnologije te kako modni dodaci postaju sve više funkcionalni vidljiv je u pametnim satovima, no veliki gigant Apple ide i korak dalje. Naime, kompanija je dizajnirala novi gadget, interaktivni pametni prsten koji bi bio povezan s laptopima, mobitelima ili tabletima. Prema nacrtima patenta, prsten bi imao zaslon osjetljiv na dodir, kao i mikrofon koji bi omogućavao glasovno upravljanje, a zamišljena je i mogućnost detekcije pokreta ruke prilikom pisanja čime se tekst prenosi na uređaj. Također, prsten bi imao i čitač otiska prsta kako bi kako bi se korisnici mogli služiti Appleovim servisom za plaćanje.

Prsten bi bilo idealno nositi na kažiprstu kako bi se njime moglo upravljati i palcem iste ruke. Kako navode iz Apple-a, cilj je prstena, a to se odnosi i na sat, osloboditi ljude od držanja mobitela duži period. Također, prsten bi bio dostupan u više oblika, okruglom i četvrtastom što korisnicama daje mogućnost izbora. Usprkos tome što  je patent tek u nacrtu i što već postoji pametno prstenje drugih brandova, Appleov novi proizvod već je podigao prašinu, a obzirom na prednosti uređaja ove kompanije naspram ostalih na tržištu, ne sumnjamo da će zasjesti na vrh ljestvice.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".