Ana Radišić: Televizija će uvijek biti moja ljubav, vratit ću se kada mi se dogodi savršen projekt

Kreativna producentica, voditeljica, reporterka, urednica... Puno je toga i više ova vrijedna Riječanka koja je za Divu Style otkrila i kako je biti svoj šef te bi li zbog posla radikalno promijenila izgled
Vidi originalni članak

Samu će sebe opisati kao pravnicu koja je ljubav pronašla u medijima posljednjih 16 godina. Mi koji je dugo poznajemo i pratimo njezinu karijeru, znamo da itekako uspješno pliva u poslovima kreativne producentice, voditeljice, reporterke, urednice. Isto tako znamo da je Ana puna energije, vječno nešto radi, uvijek je nasmijana, pozitivna i draga osoba, jedna od onih koje rado sretnete i s njima popijete kavu, a nakon toga vam se uvijek čini da je život lijep. Takvu energiju ima Ana Radišić.

Odnedavno više nisi vezana ni za jednu televiziju već si zapravo 100 posto poduzetnica i sam svoj šef, koje su prednosti, a koji nedostaci takvog posla?

- Od malih nogu naučena sam raditi i funkcionirati na nekoliko polja, frontova i frekvencija. Kroz posao u medijima posljednjih šesnaest godina to mi je bio način života. Međutim, posljednje četiri godine otkako sam zakoračila u svijet samostalnosti, nadala sam se ovom scenariju koji danas pišem. Danas mi je gotovo kompletan fokus na razvijanju oblaka koji su došli u fazu da budu moj primaran posao, čemu sam se nadala od starta. Zahtijevaju me 0-24, ali istovremeno daju najveću slobodu na svijetu koja nema cijenu i prema kojoj ravnam i slažem sve ostale angažmane i projekte. Da budem iskrena, što se količine posla i angažmana tiče, i dalje vozim slalom između projekata paralelno, ali su se prioriteti promijenili, sama sam svoj šef koji odgovara sebi i državi.

Novu Divu Style potražite na kioscima za 5 eura: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Imaš ekipu od 10 ljudi, to je već impresivna brojka. Kakav je osjećaj?

- Koliko god sam glavom u oblacima, sanjar kojeg vodi intuicija, svijet poduzetništva me redovito spušta na stepenice realnosti na kojima se učim svakim danom novim školama. Imam sreću što sam ga implementirala u ono što znam raditi, što volim i vjerujem. Od samog starta sam pristupila strateški, odgovorno i s puno poštovanja prema svakoj karici koja je nužna da bi finalni proizvod bio na razini na kojoj želim da bude. Od podcasta, studija, odnosa prema klijentima, medijima, gostima, sponzorima do suradnika s kojima rastem i stvaram evente i podcast ekstenzije. Sve to zahtijeva ljudstvo i konstantno investiranje. Na ovom redovnom nivou podcasta koje izbacujemo svaki tjedan nas je desetak, no kad se pripremaju eventi i planiraju ekstenzije podcasta, onda to zahtijeva kreativni, strateški, produkcijski te operativni i PR tim. Te faze zahtijevaju više od četrdeset-pedeset ljudi.

U kojem smjeru vidiš svoj daljnji profesionalni put?

- Definitivno će oblaci definirati moj put. Oni su još uvijek iz moje perspektive tek “beba”. Planiram iskakati iz zone komfora, doticati neke nove oblake inspirirana, inspirirati, motivirana promjenama na medijskom nebu. Školski i polako rast ćemo ovim tempom, letjeti u prirodne visine. Uza sve to paralelno mi je otvoreno nekoliko projekata na kojima radim i mislim da ću se razvijati u tom smjeru. Također, televizija će uvijek biti jedna od ljubavi, kojoj ću se vratiti kada bude vrijeme za mene i nju ili projekt u kojem smo jedno za drugo perfect match.

Je li digitalno doba za tvoju profesiju dobra stvar?

- Moram priznati da jest. Prilagodila sam se promjenama koje se događaju, konstantno učim ili se okružujem onima koji znaju, koristeći dobru podlogu i znanje tradicionalnog medija. Za sada mislim da smo zajednički polučili dobre rezultate.

Koliko ti znače društvene mreže, dosta si aktivna na njima. Je li teško uvijek biti prisutan, dođe li ti katkada da se jednostavno odmoriš od mreža?

- Svjesna sam važnosti, mogućnosti koje imam zahvaljujući njima. One su mi zapravo produžena ruka te sjajan alat onom što radim i u što vjerujem. Ne opterećuju me jer ih doziram, konzumiram toliko da mi ne opterećuju offline život. Iskrena sam i autentična, ali isto tako svjesna gdje želim da je crta podvučena.

Riječanka si, dobar dio karijere si u Zagrebu. Po čemu je bolji Zagreb, po čemu Rijeka? Ideš li često doma?

- Obožavam Rijeku. To je moj dom i zauvijek će biti. Jednako toliko obožavam Dalmaciju jer su mi korijeni odozdo i najdraži odmor mi je upravo ondje. Obitelj je moj punjač baterija i izvor ljubavi. Kad god mogu, odlazim po taj punjač. Zagreb? Zavoljela sam ga. Pronašla svoje ljude, svoja mjesta, postupno tijekom godina gradim taj isti dom ovdje. Sada, nakon deset godina mogu reći da pripadam Zagrebu i uživam u tome jednako kao što mi srce pripada moru. Zauvijek.

Što radiš u slobodno vrijeme, kako se opuštaš?

- S vremenom i sazrijevanjem sve sebičnije čuvam slobodno vrijeme. Dijelim ga s nekolicinom ljudi koji su mi ili obitelj ili poput obitelji. Koji rezoniraju na sličnim valovima i druženja s njima su svojevrsni punjači baterija. Volim jednako tako svoju tišinu. Obožavam knjige. Volim prirodu, aktivnost, sport i putovanja.

Važan dio tvoga posla je i vizualni identitet. Imaš li veliku garderobu? Koliko unaprijed imaš razrađene stylinge za sva javna pojavljivanja?

- S obzirom na prirodu posla kojom se bavim, ona zahtijeva od mene popriličnu garderobu. Imam je, volim se igrati njome, poštovati prilike na kojima se pojavljujem. Ovisno o mjestu, sadržaju, sama kreiram iz vlastite garderobe, a vrlo često za svečanije prilike volim odjenuti kreacije svojih dugogodišnjih suradnika i prijatelja Aleksandre Dojčinović ili Ivana Alduka.

Bi li ikada napravilia radikalnu promjenu imidža?

- Ne bih. Zadovoljna sam i mislim da nemam potrebu ni poriv za to. Za igranje i sitne promjene sam uvijek, ali za radikalne – ne.

Fotografije i styling: Goran Čižmešija
Šminka: Seka Kožul
Kosa: Katica Topčić za Fabula de Forma

Uz efektno crveno odijelo, kraljica Letizia odabrala je zanimljive ljubičaste cipele
Kožna suknja pristaje joj kao salivena: 'Volim eleganciju, jednostavnost i ženstvenost'
Zgodna Ema izvrsnog smisla za modu: 'Spadam malo pod stereotipnu arhitekticu i uglavnom nosim neutralne boje'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".