Ukusan desert uvijek je dobra ideja, a inspiraciju i ideju za današnju dozu slatkog potražili smo na Instagram-profilu Neka jedu kolače, iza kojeg stoji jedna od naših omiljenih slastičarki, Ivana Čuljak. Riječ je o tartu s Oreo keksima, ricottom, pistaciom i malinama od kojeg momentalno rastu zazubice!
Prvi sloj:
- 80 g maslaca
- 200 g mljevenih Oreo keksa
- prstohvat soli
Krema:
- 200 g ricotte
- 200 g krem sira
- 3 jaja
- 80 g šećera
- 50 g mljevenih pistacija
- 30 g sjeckanih pistacija
- 100 g malina
- 200 g kiselog vrhnja
- 20 g šećera
- 125 g malina za ukrašavanje
Upute:
Maslac istopiti i pomiješati s mljevenim Oreo keksima. Utisnuti u kalup. Krem sir i ricottu pomiješati sa šećerom, dodati jaja i pistacio.
Pomiješati sve u gustu kremu i pri kraju, kad ste gotovi s miksanjem, dodati maline. Ne miksati više, već nježno pomiješati sa špatulom.
Izliti u kalup i peći na 150 stupnjeva približno 25 minuta ili dok se krema na vrhu stisne. Preliti izmiksanim kiselim vrhnjem sa šećerom.
Ukrasiti malinama i još, po želji, posuti mljevenim Oreo keksima i pistacijom.