Ako vikend provodite u Zagrebu, izdvojili smo par super ideja za mini-izlet i najljepše Insta-fotke

Rezervirajte dan i uputite se na divne lokacije nadomak Zagreba na kojima ćete se potpuno opustiti
Vidi originalni članak

Ako niste među onim sretnicima koji su trenutno na plaži ili ne planirate u idućim danima pobjeći na obalu, u vikendu pred nama možete uživati u jednom od naših prijedloga izletišta. Svi su prijedlozi smješteni nedaleko od Zagreba, a uživanje je zajamčeno. 

Bez obzira na to planirate li izlet u paru, s prijateljima ili s djecom, ove lokacije idealne su za popodnevni provod, a osim u divnom pogledu i lokaciji, uživat ćete i u ukusnom zalogaju. 

Ranch Cowboy

Na obroncima Vukomeričkih gorica, desetak minuta od Novog Zagreba i isto toliko od Velike Gorice, smjestilo se izletište Cowboy. Na ranču možete uživati u prirodi, ukusnim zalogajima, ali i jahati konje. Kako sami kažu, infrastruktura ranča podređena je uživanju i opuštanju, a naglašavaju kako im je, kad je u pitanju gastronomija, stalo do kvalitetnih sastojaka pa koriste isključivo lokalne namirnice. Tu je i igralište za najmlađe, a na izletište su dobrodošli i kućni ljubimci. 

Vuglec Breg

Na društvenim mrežama zasigurno ste vidjeli fotografije mnogih kako uživaju zavaljeni u ležaljku, uz šalicu kave ili čašu vina, s najzelenijim pogledom. Radi se o Vuglec Bregu koji se nalazi 40 kilometara od Zagreba, u samom srcu Zagorja. Iza Vuglec Brega stoji obiteljska priča obitelji Vuglec koja je htjela sačuvati obiteljsku ostavštinu, zagorske običaje i tradiciju. U zagorskoj kleti možete i odmoriti jer su uređene za smještaj gostiju, a ljubitelji vina uživat će u vinu i pogledu na vinograd. 

Vinarija August

Još jedno mjesto s prekrasnim pogledom na vinograde i beskonačno zelenilo na kojem ćete pritom uživati i u preukusnim zalogajima je Vinarija August, smještena 40-ak minuta vožnje od Zagreba, točnije u Popovači. Mjesto je family-friendly jer klinci mogu uživati u prirodi, dok su ležaljke s pogledom idealne za odmor nakon obilnog ručka, uz čašu vina.

Biopark Divlje vode

Biopark Divlje vode dio je parka prirode Žumberak, a park je poseban po potoku Bregana, u čijoj se dolini nalazi pa mu on daje i poseban šarm. Svi posjetitelji mogu uživati u restoranu, šetalištu, zoološkom vrtu u kojem se, između ostalog, nalaze i ljame, igralištu za djecu, kao i za mali nogomet, jezeru...

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".