Ako ste stalno u potrazi za novim receptima za cheesecake, imamo jedan u kojem ćete baš uživati

Ma, nema do cheesecakea! Baš zato donosimo recept zbog kojeg će se za tortu tražiti šnita više
Vidi originalni članak

Desert kojem se uvijek rado vraćamo svakako je onaj za cheesecake, a ovog petka i u vikendu pred nama isprobat ćemo ga po receptu Anite Bubalo Jambrović s Instagram-profila Mamine slatke brige. Anita je s nama podijelila recept za cheesecake u kalupu veličine 26 cm, a mi samo možemo reći da se tražila kriška više!

Sastojci za tijesto

- 150 g brašna

- 1/2 vrećice praška za pecivo

- 75 g šećera

- prstohvat soli

- 1 jaje

- 75 g maslaca ili margarina

Sastojci za kremu

- 2 bjelanjka

- 2 žumanjka

- 200 ml vrhnja za šlag

- 500 g sira

- 100 g šećera

- 2 žlice limunovog soka

- 35 g gustina 

Priprema tijesta

Namazati kalup margarinom i pobrašniti ili staviti papir za pečenje. Zagrijati pećnicu na 200°C.

Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka. Tijesto oblikovati u kuglu i 2/3 tijesta razvaljajte i staviti na dno kalupa.

Od ostatka tijesta napraviti traku za rub kalup i dobro utisnuti u donji rub, spojiti.

Zagrijanu pećnicu smanjiti na 160°C i staviti peći 10 minuta.

Priprema kreme 

Prvo izmutiti bjelanjke pa šlag i sve zajedno umiješati. Sir pomiješati sa šećerom i limunovim sokom, žumanjcima i gustinom.

U smjesu dodati bjelanjke i šlag. Sve dobro izmiješati. Izvaditi kalup iz pećnice i na prethodno lagano ispečenu bazu, rasporediti punjenje.

Vratiti u pećnicu i peći 75 minuta na 160°C. Kada se ispeče, ostaviti tortu u pećnici još 15 minuta s otvorenim vratima, a potom izvaditi i pustiti da se ohladi.

I Daniela Trbović voli najtrendi uzorak sezone: Blistala je na dodjeli nagrada projekta Moja.hr
Studentica ekonomije običnoj bijeloj košulji dala je sasvim novi izgled; nosi i tenisice koje svi obožavaju
Lijepa ekonomistica blista u bijeloj mini-haljini koja je savršeno istaknula njezin preplanuli ten
Ljetno, opušteno izdanje Jadranke Sloković: Gradom je prošetala u lepršavoj haljini, savršenoj za vruće dane

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".