5 knjiga za bablje ljeto

Pronađite knjige koje će vas razveseliti, rastužiti, šarmirati i dati vam potrebnu energiju za jesen!
Vidi originalni članak

1. "Junak iz sjene"

Ovo je još jedna poslastica iz pera nobelovca Marija Vargasa Llose. Prati dvije usporedne priče - o Ismaelu, uspješnom poduzetniku koji svojim sinovima lijenčinama koji mu priželjkuje smrt smišlja osvetu, i Felicitu, malom poduzetniku koji se suprostavlja ucjeni prisjećajući se očevih riječi da nikad ne smiej dopustiti da ga gaze...

2. "Javorev drvored"

Treba li o ovom pravosudnomt rileru išta više reći doli činjenice da ga potpisuje John Grisham? Riječ je o drugom romanu iz ciklusa o provincijskom pravniku s juga Jakeu Briganceu u kojem temetizira i danas prisutan rascjep između crne i bijele Amerike.

3. "Suludo bogati Azijci"

Prvijenac Kevina Kwana ljubič je upakiran u priču o tri ultrabogate kineske obitelji s pedigreom, a skandal nastaje kad nasljednik Nick kući dovede svoju ABC (American Born Chinese) djevojku. Najzanimljivji je milje, priča o "starom bogatstvu" singapurskih i hongkonških bogataša i preziru prema novopečenim bogatunima iz kontinentalne Kine. 

4. "Male crvene stolice"

Majstroski roman Edne O'Brien počinje dolaskom Vlada Dragana u učmalo irsko mjestašce, gdje se predstavlja kao iscjelitelj i seksualni terapeut. Jedna od mještanki, udana Fidelma McBride, podliježe njegovu šarmu. Prekasno doznaje da je čovjek s kojim je zatrudnjela ratni zločinac.

5. "1Q84"

Svi čitatelji prvih dvaju nastavka Murakamijeve "1Q84" s olakšanjem su dočekali objavu i trećeg dijela. Dvije knjige, naime, nisu bile dovoljne da se do kraja rasplete fantastična, uzbudljiva priča o Tengu i Aomame i roman se prekida u nanapetijem dijelu. Milijun prodanih primjeraka ovek njige potpuno su opravdani. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".