5 filmova koji će vas vratiti u školske klupe

Da, moramo to još jednom ponoviti, ali ljeto se polako približava kraju. Iako možda više niste školarac, gimnazijalac ili student, donosimo vam listu filmova koja će vas definitivno vratiti u doba kada ste to bili.
Vidi originalni članak
  1. OPASNE DJEVOJKE (MEAN GIRLS)

Američka teen komedija dobila je mnoge fanove nakon premijere 2004. godine. Glavnu junakinju razapetu između dva svijeta – popularnosti i pravih prijatelja, utjelovila je Lindsay Lohan. U devedeset i sedam minuta filma Marka Watersa, priča nas vodi kroz sve probleme jednog srednjoškolca. Film je osvojio mnoge nagrade, a i možemo reći da se Amanda Seyfried definitivno proslavila s njim, glumeći glupu plavušu. Gledajući ovaj film možete pustiti mozak na pašu, ali i dobro se nasmijati.

  1. PLAVUŠA S HARVARDA (LIGALLY BLONDE)

Snimljen s tek osamnaest milijuna dolara (poprilično skroman budžet za jedan hollywoodski film) ova simpatična i duhovita komedija je samo na američkim kino blagajnama zaradila 95 milijuna dolara. Reese Witherspoon, u glavnoj ulozi glumi Elle Woods koja se suprotstavlja predrasudama o zgodnim i pomodnim curama koje moraju biti praznoglave. Nije samo publika hrlila na taj film nego su je opravdano hvalili i kritičari. Zbog velikog uspjeha izašla su još dva nastavka filma „Plavuša uzvraća udarac“ snimljen 2003. i „Nove plavuše s Harvarda“ iz 2009. godine.

  1. NIKAD SE NISAM POLJUBILA (NEVER BEEN KISSED)

Još jedan u nizu filmova čija se radnja odvija u srednjoj školi, ali ovaj put priča je malo drugačija. Josie Geller (Drew Barrymore) radi kao urednica u listu Chicago Sun-Times, a  marljivim radom stekne puno povjerenje svoga šefa. Kada je urednik lista angažira da napiše reportažu o današnjoj američkoj mladeži, Josie kao srednjoškolka počne pohađati nastavu u gimnaziji. Radnja se zakuha kada Josie upozna mladog profesora koji tamo radi. Ova komedija stara je šesnaest godina, ali Drew i danas izgleda jednako dobro kao i onda.

  1. 10 RAZLOGA ZAŠTO TE MRZIM (10 THINGS I HATE ABOUT YOU)

Scenaristice ovog filma uspješno su adaptirale Shakespearove tekstove iz renesansne Italije u suvremenu američku srednju školu u Seattleu. Jedna od prvih uloga Heath Ledgera u ovoj preslatkoj komediji zasigurno se pamti dan danas pošto mu je to bila odskočna daska za Hollywood. Ulaznice su puštene u prodaju 1999. godine, a u prvom tjednu film je zaradio 8 miliona dolara . Kasnije se također mogao kupiti album sa soundtrackovima  iz filma, a jedan od najpopularnijih je „I want you to want me“.

  1. THE BREAKFAST CLUB

Sigurni smo da su ga oni malo stariji pogledali, a mlađe generacije definitivno bi trebale. Ovaj klasik iz osamdesetih godina prošlog stoljeća priča o grupi potpuno različitih srednjoškolaca koji raspravljaju o svakodnevnim problemima. Radnja filma smještena je u Chicagu, gdje jedno subotnje poslijepodne petero teenagera tamo odslužuje kaznu zbog ispaljivanja signalne rakete. Za sve one koje voli scenarista Johna Hughesa i njegov smisao za humor ovo je pravi odabir filma. Možemo slobodno reći da je ovo jedan od njegovih najboljih filmova. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".