18 tjedana trudna atletičarka natjecala se u sedmoboju: 'Nije lako odustati, no sad postoji još netko o kome brinem'

Lindsay Flach sudjelovala je u prednatjecanju za Olimpijske igre u 18. tjednu trudnoće. One se održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi se izabrali pojedinci koji će predstavljati zemlju, a Lindsay je odabrala nastupati, iako je znala da se neće kandidirati za Igre u Japanu
Vidi originalni članak

Jedna od američkih olimpijskih nada, Lindsay Flach, objavila je sretnu vijest o trudnoći neposredno prije ovogodišnjih Olimpijskih igara. Atletičarka koja se inače natječe u zahtjevnim disciplinama sedmoboja, vijest je podijelila na Instagramu, a uz fotografiju je napisala kako "tajna više nije tajna". 

U SAD-u se prije Igara održavaju Olympic Trials kako bi se u pojedinim sportovima izabrali natjecalji koji će predstavljati Sjedinjene Američke Države na Olimpijskim igrama. Na tim je ogledima u svakom sportu stala na startnu liniju, bez obzira na visoke temperature u Oregonu, no pritom nije zaboravila da mora brinuti o bebi pa se nije forsirala. Inače, za vrijeme natjecanja, temperature u Oregonu dosegnule su rekordne vrijednosti pa su natjecanja pomaknuta na večernje sate kako bi temperature bile nešto niže, piše Harpers Bazaar

Inače, sedmoboj je poznat kao jedna od najzahtjevnijih atletskih disciplina u kojoj se sportaši trče utrku na 100 metara s preponama, skaču u vis, bacaju kuglu, sprintaju na 200 metara, skaču u dalj, bacaju koplje i trče utrku na 800 metara pa je pred Lindsay bio zahtijevan zadatak. 

Lindsay je prije samog događanja sa Yahoo Sport rekla da ne misli da će doći na Olimpijske igre, a dodala je kako je imala podvojene osjećaje kad je doznala sretne vijesti:

- S jedne strane bila sam jako uzbuđena jer sam oduvijek željela djecu, no, s druge strane, bio je i šok jer sam znala da dolazi kraj ovakve karijere. 

Lindsay je ispričala da joj je doktor dao dopuštenje da umjereno vježba, sve dok pritom osluškuje vlastito tijelo i izbjegava teške padove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lindsay Schwartz Flach (@lcschwartz22)

- Moja najveća briga bila je osigurati da dijete i ja budemo zdravi - kaže Lindsay koja je trenirala i za vrijeme mućnina i povraćanja, a u prvom tromjesječju došlo je i do dehidracije jer nije mogla zadržati hranu i tekućine. Lindsayjin uobičajen raspored treninga uključivao je vježbe koje bi trajale između 1 i 5 sati, šest dana u tjednu. Prehrana se bazira na voću, povrću mesu i vodi, a uvijek bira namirnice koje je "pokreću". To se ispostavilo jako zahtjevnim u prvim tjednima trudnoće jer je ona bila teška od samog početka.

- Jake mučnine trajale su 12 tjedana, što je utjecalo i na treninge. Da su prednatjecanja za Olimpijske igre bila prije tri tjedna, ne znam što bi bilo, ali počela sam se bolje osjećati i uspjela sam odraditi nekoliko dobrih treninga - rekla je Lindsay. Znala je da će biti kušnja što ne smije dati sve od sebe, kao i inače. Tako je kod bacanja kugle i skoka u dalj iskoristila samo jedan pokušaj, od uobičajena tri, a na utrci na 800 metara sišla je sa staze nakon 100 metara, kako bi bila sigurna da su ona i beba dobro na vrućinama. 

- Moj suprug i trener bili su pomalo zabrinuti da ću biti tvrdoglava i pokušati nastaviti s natjecanjem. Bilo je jako teško izaći sa staze, ali nisam imala izbora, znajući da postoji još netko o kome moram brinuti - rekla je Lindsay za Yahoo Sports. 

American College of Obstetricians and Gynecologist (ACOG) preporučio je trudnicama da izbjegavaju pregrijavanje, pogotovo u prvom tromjesečju. Cilj je zaštiti se od toplinskog stresa, odnosno izbjegavati okolnosti u kojima su razina topline i vlage visoke. Dodaju kako bi trudnice trebale biti posebno oprezne jer pregrijavanje može dovesti dijete u rizik, a ACOG upozorava kako bi trebale prestati trenirati kada primijete jedan od idućih znakova: 

- krvarenje iz rodnice

- vrtoglavica ili nesvjestica

- kratak dah prije početka vježbanja

- bol u prsima 

- glavobolja

- slabost u mišićima

- bol u listovima

- bolne kontrakcije maternice

Lindsay je na društvenim mrežama podijelila i video s natjecanja, a javili su joj se mnogi pratitelji koji su njome oduševljeni. Gledajući vremena utrka i ukupan rezultat, Lindsay nije pobijedila, no nije ni bila zadnja. Na kraju je zauzela 15. mjesto od ukupno 18 natjecateljica u sedmoboju. 

 

Odlično ljetno izdanje Đurđe Tedeschi: Nosi haljinu za koju se vjeruje da pristaje svakom obliku tijela

Ona je pravo osvježenje na špici: 'Volim dati šivati stvari, ovu haljinu mi je sašila moja krojačica'

Četka za kosu koja je osvojila internet: Suši kosu i divno je stilizira pa je rezultat kao kod izlaska iz salona

Idealan odabir za ljeto: Nova tehnika bojanja kose koja daje bolje rezultate nego balayage

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".