Još jedna ilustracija koja pokazuje snagu zajedništva: 'Kad gradovi popucaju, srca se ujedine'

Književnica Jelena Kastaneti na svojim je društvenim mrežama objavila ilustraciju koja šalje snažnu poruku
Vidi originalni članak

Nakon potresa koji je pogodio Sisak, Petrinju i okolna sela, ljudi su se ujedinili i žele pronaći način kako pomoći unesrećenima. Pomoć stiže sa svih strana, iz Hrvatske i iz inozemstva, a tu su i riječi podrške koje u ovakvim situacijama neizmjerno znače. Brzo nakon potresa, društvenim se mrežama počela širiti ilustracija sarajevskog ilustratora Midhata Kapetanovića kojom poručuje:

- Uhvatite ruke jedni drugima. Danas smo svi stanovnici Petrinje.  

I književnica Jelena Kastaneti ovog je jutra putem društvenih mreža poslala snažnu poruku.

- Kad gradovi popucaju, srca se ujedine - napisala je uz ilustraciju koja prikazuje slomljeno srce kao simbol razrušenih mjesta.

Jelena se u opisu osvrnula na humanitarnost i solidarnost cijele Hrvatske:

- Toliko se besplatnih smještaja nudilo danas, toliko je ruku pruženo nudeći pomoć. Toliko je topline pokazano. Unatoč svemu što je godina donijela, misao s kojom želim zaspati danas je ova - oko nas je toliko velikih i dobrih ljudi. Jer kad gradovi popucaju, srca se ujedine. 

 

Poruka iz Sarajeva: 'Uhvatite ruke, danas smo svi stanovnici Petrinje'

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".