Jeste već na Instagramu vidjeli predimenzionirani buket? Vlasnica nam je otkrila kako nastaje i koliko košta

Ovaj buket zagarantirat će vam dobru fotku na Instagramu, a mi smo popričali s vlasnicom ateljea, Josipom Skoblar
Vidi originalni članak

Ovih dana na Instagramu zasigurno ste primijetili predimenzionirani buket koji kod svakog izazove wow efekt! Iza ove impresivne ideje stoji JS Atelier, odnosno 28-godišnja Josipa Skoblar. 

Josipa za sebe kaže da je vizualan tip te joj je bitan svaki detalj, a odluke donosi smisleno:

Svime što stvaram nastojim prvenstveno zadovoljiti sebe, što ponekad nije lagan zadatak, stoga jednom kad nastane krajnji produkt on je isplaniran do zadnjeg detalja i sigurna sam da će zadovoljiti i one najzahtjevnije.

Svi cvjetni pokloni prate jednostavne, ravne linije, nenametljive su boje, ali izrazito profinjenog karaktera! Ideja o imenu Ateliera potječe iz francuskog jezika, s obzirom na to da je Josipa dio života provela u Francuskoj pa je samim time francuski inspirira - smatra ga jako sofisticiranim, bogatim i zvučnim jezikom.

Francuskom jeziku svoje ime duguje i kon, koji je nastao kao logičan slijed francuskih riječi:

Kon kao takav nalikuje na stožac, odnosno cône na francuskom te je tako nastao famozni kon. Kon dolazi u dvije veličine, dvije boje te dva koncepta. Mali kon zamišljen je kao modni dodatak koji se svojim načinom nošenja savršeno uklapa u ubrazi stil života – stoga se može reći da je idealan za take it ot go opciju. Veliki kon s druge strane konkretniji je svojom veličinom te je kao takav malo ekskluzivniji.

Josipa kaže da je ipak predimenzionirani buket ovogodišnji najekskluzivniji proizvod i najveći ovogodišnji hit - izazvao je oduševljenje oba spola, a Josipa kaže da su jako ponosno što se svakim proizvodom ističu i razlikuju u moru ponude, ali i što su kupci prepoznali kvalitetu i autentičnost. Cijena buekta je 1200 do 1650 kn, ovisno o vrsti cvijeća. 

- Odlučili smo stvoriti malo drugačiji proizvod u natur pakiranju, a koji će svojom pojavom izazvati wow efekt. Budući da se bavimo organizacijom vjenčanja, svakodnevno se susrećemo sa vjenčanicama te su nam one ovog puta bile inspiracija za kreiranje predimenzioniranog buketa u obliku elegantne haljine, kaže Josipa.

Vrstu i boju cvijeća pomno biraju kako bi zadržali proizvod na visokoj estetskoj razini, a izbor cvjetnih vrsta ovisi o sezoni. Josipi u tome pomaže kolegica Suzana Puhalo (41), inače agronom koja stavlja točku na "i" svojim dugogodišnjim iskustvom u području cvjetnog dizajna.

Suzana kaže:

Pri odabiru cvjetnih vrsta za izradu buketa vodi nas vizija konačnog izgleda proizvoda. Pritom je važna struktura i tekstura cvijeta, njegova veličina, dužina stabljike ali i mnogi tehnički detalji poput sezonske dostupnosti i trajnosti pojedine cvjetne vrste kako bi buket koji smo izradili oduševio, ne samo ljepotom, nego i kvalitetom.

Objašnjava da u svom radu koriste ekskluzivne vrste i sorte iz uvoza te sezonsko cvijeće domaćih proizvođača, kao i lokalne i autohtone vrste koje daju osjećaj jednostavnosti i prirodnosti. Prije izrade buketa, cvijeće očiste od suvišnog lišća i trnja te prvih neuglednih latica koje služe kao zaštita cvijetu dok se razvija i raste. 

Bukete izrađuju spiralnom tehnikom te su na taj način pripremljeni kao gotove dekoracije koje klijenti izvade iz pakiranja, stave u vazu i - uživaju!

Josipa puno truda i pažnje ulaže i u brendiranje:

Od samog početka prilikom kreiranja loga, naziva, boja koje ćemo zastupati uloženo je puno truda kako bi te iste boje i zadani oblici pratili skladnu priču kroz godine stvaranja, bilo da se radi o vjenčanima ili cvjetnim dekoracijama. Stoga su od početka naše boje zastupljene u knjizi standarda pa sve do krajnjih proizvoda, a to su bijela, crna, natur, pastelna ružičasta i zlatna, što se dodatno može primjetiti i kod stila uređenja našeg Ateliera.

Cijelu priču pogledajte u videu

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".