Iza svake uspješne svadbe stoji… Kuma!

Da je kuma biti lako, kuma bi bio svatko
Vidi originalni članak

Bilo da je kuma mladenkina prijateljica iz djetinjstva, srednje škole, fakulteta, sestra ili rođakinja, kuma je najčešće osoba od mladenkinog velikog povjerenja koja poznaje njene osjećaje, karakter, stil i ukus. Odavno je poznato kako je kumina uloga na vjenčanju velika, ona je ta koja je uvijek tu za razgovor s mladenkom – od prepričavanja doživljaja i emocija zaruka do planiranja pa i najsitnijih detalja svadbe.

Prvi kumin test – organizacija djevojačke večeri
Prvi kumin zadatak zasigurno je organiziranje djevojačke večeri. Ta večer simbolizira zadnju večer mladenke kao „slobodne žene“ koja sa svojim prijateljicama proslavlja ulazak u novi način života – onaj zajednički sa svojim suprugom. Ankete pokazuju da žene od teenagerskih dana zamišljaju baš svoju djevojačku zabavu, dok o vjenčanjima maštaju od djetinjstva. Stoga ne čudi što kume, želeći pripremiti mladenki večer za pamćenje, s razmišljanjem i planiranjem djevojačke počinju od prvog dana nakon što su rekle mladenki veliko DA.

Prije nego što počnete s organizacijom djevojačke večeri, važno je razmisliti o budžetu kojim se raspolaže, temi zabave, broju i strukturi uzvanica, lokaciji, dekoraciji i načinima zabave gostiju. Poznato je da djevojačke zabave nerijetko okupe mladenkine prijateljice iz raznih njezinih društava i odnosa – od obiteljskih veza do prijateljica iz različitih, često i nepovezanih, mladenkinih prijateljskih odnosa. Stoga je važno uzvanice upoznati, opustiti, povezati i zabaviti dodatnom animacijom. Jedan od omiljenih načina brojnih kuma diljem svijeta zasigurno je najam karaoka, kao zabave koja ostaje u pamćenju – što po odabiru pjesama, glazbenog žanra kao i izvedbi omiljenih pjesama mladenke i prijateljica. Najam GoDJi karaoke setova obuhvaća sve što vam za zabavu bilo koje vrste, stila i veličine treba, neovisno radi li se o zabavi na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Tako vam uz najam karaoke opreme može biti dostupno sve – od projektora za riječi pjesama, bežičnih mikrofona i ostale razglasne opreme, popis pjesama i program karaoke večeri (koji možete personificirati i urediti prema stilu zabave i napraviti kao dio uspomene za uzvanice i mladenku), računala s karaoke matricama, kao i najam rasvjete, popularnog lighta, koja će prostor vaše proslave uz GoDJi iskusne tehničare pretvoriti u zamišljenu pozornicu za nastup, plesni podij u stilu djevojačke, tematsku boju večeri ili svjetlom ispisati ime mladenke. U pauzama od karaoka ili kao dio večeri za ples najam DJa je odlično rješenje – jer se nitko od prisutnih, pa ni kuma, ne mora zamarati puštanjem pjesama a opet je moguće i zadovoljiti razne glazbene želje mladenke i uzvanica.

Mali trik za svaku kumu koja želi biti pokretač zabave i pjevanja: Organizacija izvlačenja papirića s imenima omiljenih mladenkinih pjesama i rednog broja, kako bi se animirale sve uzvanice koje onda moraju u paru s mladenkom ili solo otpjevati tu pjesmu i pogoditi zašto je ona mladenki važna.

Kuma ima…najbolje oko za detalje
Mladenci su ti koji zajednički odabiru lokaciju i vrstu vjenčanja, okviran broj uzvanika, meni i stil glazbe. A što je sa svime ostalim? Što je s detaljima koji svadbu čine događajem za pamćenje – i mladenaca i uzvanika? Kuma je najčešće ta koja s mladenkom prolazi osmišljavanje dekorativnih detalja u odabranom stilu svadbe od cvijeća, ukrasa za stolove, poklona za uzvanike, okvira za fotografiranje ali i jedne važne stavke koja zaokružuje cjelokupni prostor - najam rasvjete za vjenčanja i prostora svadbe.

Složit ćete se da rasvjeta potiče ljude na ples, podiže cjelokupnu atmosferu na plesnom podiju, stvara ugođaj i daje posebnu čar svim ostalim detaljima poput cvijeća, dekoracija, popularnog kutka za fotografiranje, pa i mladenačkog stola kojeg pomoću rasvjete možete obojiti u svoje omiljene boje, ispisati poruku, citat ili imena mladenaca i na taj način dodatno ih staviti u centar pozornosti i istaknuti ih u prostoru.

Upravo zato da vaši detalji budu istaknuti, a jedna od aktivnosti kume riješena, u GoDJi entertainment ponudi usluga, odaberite sami između bojenja cijelog prostora, bojenja stola mladenaca ili nekog drugog detalja u prostoru, rasvjete za plesni podij, svjetlosne zavjese (koja se postavlja iza stola mladenaca), zvjezdanog neba, projekcije imena mladenaca, disco kugle, laser showa, svjetlosnog topa, balončića, niskog dima a kreiranje osvjetljenja i tehničku izvedbu prepustite stručnom GoDJi timu.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".