Životna lekcija

FOTO: Denis Butorac FOTO: Denis Butorac FOTO: Denis Butorac FOTO: Denis Butorac FOTO: Denis Butorac
Poznata glazbenica Ida Prester uspješno balansira između karijere i majčinstva, a da nije izgubila svoj stilski šarm, dokazuje u našem editorijalu.
Vidi originalni članak

Prepoznatljiva po svojoj vedrini i zaraznom osmijehu, glazbenica i voditeljica Ida Prester govori o svojim planovima, majčinstvu i modi. Zanimalo nas je ima li kakvih iznenađenja za ljubitelje njezine glazbe i priprema li nešto novo s bendom Lollobrigida. – Cijelo ćemo ljeto provesti u našoj “špilji” i mućkati nove pjesme za album, takav je dogovor. Za jesen imamo spremna tri nova singla – “Tvoja”, “Sutra” i “Kontrola” pa ćemo odlučiti kojim redom će ići. Može li izdvojiti najdražu pjesmu iz sada već duge karijere? I u čemu nalazi inspiraciju? – Najdraža ti je uvijek ona pjesma koju zadnju radiš, a inspiracija je stvarno bunar bez kraja, živimo u dijelu svijeta koji je jako bogat motivima za razmišljanje pa i pjesme.

Pitali smo Idu ima li neostvarenih ambicija vezanih uz karijeru, a ona je spremno odgovorila: – Nisam ambiciozan tip. Volim raditi, ali više od svega volim slobodu, nisam tip za direktorske fotelje. Radim na nekoliko “polja”, ali nigdje za stalno. Moj put je sasvim sigurno nesiguran i troši živce, sasvim sigurno i manje financijski isplativ, ali nikada mi novac nije bio prvi na listi prioriteta. Trenutačno radim PR za festival Devet, TV serijal Zagrebavanje za MTV, pišem za Cro life magazin, vodim nekoliko ljetnih festivala, a pored toga završavam album. Meni više od toga apsolutno ne treba. Sin Roko potpuno joj je ispunio život i simpatična Ida vrlo je brižna majka. Evo što kaže o sebi i tom novom iskustvu. – Nažalost, jako sam popustljiva. Tata i baka su strogi, mene Roko razmazuje kao pekmez po kruhu i nemam nimalo autoriteta. Uvijek se šalimo da sam ja preuzela klasičnu ulogu bake, a baka je mama. Možda zato što puno radim i dosta me nema pa imam grižnju savjesti kada se vidimo i mnogo mu toga dozvoljavam.

Zanimljiv je i Idin pogled na odgoj i razmišljanja kako stvoriti sretnu, normalnu osobu. – Ništa nije garancija, znam divne roditelje čija su djeca agresivni delinkventi i obrnuto. No, treba se truditi od početka dijete formirati na svoju stranu. Ja sam klasični liberal što će se zasigurno reflektirati i na moj odgoj. Samo ljubav, podrška, uvažavanje razlika, istraživanje, radost zbog svojih, ali i tuđih uspjeha – to je ono što je bitno. Ne marim za društvene norme, urednost i “sve po špagici”. Odgajam nasmijano i samopouzdano dijete, musavo od prvih pokušaja papanja i blatnjavo od igre u parku. Cijeni opuštene, pozitivne, ali i angažirane ljude na koje se možeš osloniti, koji su i u krizi konstruktivni i aktivni. Što misli o velikom broju rastava braka u današnje vrijeme? – Ne mislim da se danas ljudi manje vole nego prije. Danas je to samo vrlo jednostavno za obaviti, nije društvena stigma. Uvijek sam više za civiliziran razvod nego za neciviliziran brak. Ljubavni je odnos teško održati godinama, treba puno ulagati i graditi ga, ali ako vidiš da više ne ide, čemu se mučiti?

Zdrava prehrana i tjelovježba nisu na njezinu dnevnom meniju zbog ubrzanog stila života, sina i karijere. Kroz šalu kaže: – Stvarno ne stignem vježbati, osim podizati dijete, računa li se to? Prije neki dan dobila sam upalu bedrenih mišića od nošenja svojeg “mladunčeta”, jedva sam hodala. Požalila sam što nemam kukove Kim Kardashian da ga samo nataknem gore da sjedi sam. Kako se opušta, puni baterije? – Svoje baterije punim smijehom i opuštenom ekipom oko sebe. Nisam otkrila ništa ljekovitije od toga. Samoća ili gužva, što joj je draže? – Balans. Volim puno ljudi, ali da uvijek imam gdje pobjeći, a putovati najviše volim sama.

Kao i u svemu, tako i vezano za izgled, Ida je relativno opuštena. – Moji beauty rituali vrlo su jednostavni, skinem šminku i stavim kremu. U zadnje vrijeme šminkam se samo za snimanja i nastupe tako da sam svoje rituale svela uglavnom na noćnu i dnevnu kremu te pranje zubi. Svih ovih godina na domaćoj glazbenoj sceni Ida je uvijek zanimljivo odjevena, ali njezin prepoznatljivi stil dosta se mijenjao iz  godine u godinu. – Sada sam manje šarena i puno manje okićena svakakvim detaljima. Kad sam bila mlađa, baš sam se uživala ukrasiti bedževima, privjescima, naušnicama, svakakvim suludim detaljima. To mi je jako drag period, baš sam se dobro igrala i zabavljala, ali danas daleko više cijenim funkcionalnost i praktičnost.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".