Zagrepčanka Nikolina stoji iza JouJou Botanicals: Ekološkog i održivog brenda koji oduševljava kvalitetom proizvoda

Njihovi proizvodi mogu se pohvaliti organskim, samoniklim i održivim sastojcima, a pri samom odabir posebnu pažnju daju mediteranskim biljkama
Vidi originalni članak

Postoje beauty brendovi koji njeguju okoliš i prirodu te uspješno pronalaze balans između kvalitetne njege kože i zahtijeva prirode koja nas okružuje. Pravi primjer jednog takvog brenda je JouJou Botanicals, domaći brend prirodne kozmetike za njegu cijelog tijela, a iza kojeg stoji Nikolina Firm.

Zagrepčanka Nikolina do poduzetničke ideje došla je iz puke potrebe za kozmetičkim proizvodima s kvalitetnim, organskim sastojcima. Kako nikako nije mogla naći one koji joj zaista odgovaraju, odlučila je sama izrađivati prirodnu kozmetiku u maloj radionici.

– Oduvijek me fascinirala ljepota prirode, i ta ljubav prema prirodnom svijetu postala je temeljna inspiracija za osnivanje JouJou Botanicals. Ideja za naš brend i stvaranje kozmetičkih proizvoda razvijala se postepeno, spontano, s ciljem usklađivanja najboljeg iz prirode s inovativnom biotehnologijom. Počeli smo s jednostavnijim proizvodima, ali kontinuiranom reinvesticijom u brend i stalnim poboljšanjem kvalitete, narasli smo u ono što danas predstavljamo. Sva naša inspiracija dolazi iz divlje prirode, a spajanje prirodnih sastojaka s biotehnologijom omogućava nam stvaranje vrhunskih proizvoda koji su ne samo organski, već i zaista učinkoviti – otkrila je Nikolina.

Danas svi pričaju o održivosti, kao i o tome da trebamo više računa voditi o okolišu, pogotovo u kontekstu beauty industrije. I dok JouJou Botanicals prednjači u Hrvatskoj po održivim i ekološkim proizvodima, misija njihovog brenda je da takvi proizvodi postanu sastavni dio svake beauty rutine.

– Želja nam je da svaki proizvod bude doživljaj, gdje ljepota prirode postaje osobno iskustvo. To nije samo naša filozofija, već i naša misija kojoj težimo kroz svaku formulaciju. Upravo ta težnja odražava se u našim proizvodima. Svaka formulacija nije samo rezultat postizanja izvanrednih rezultata, već je i poziv na stvaranje malih svakodnevnih rituala. Želimo da naši korisnici dožive proizvode kao više od samih preparata - da postanu sastavni dio njihovog osobnog doživljaja ljepote. To je srž našeg brenda – objasnila je.

Njihovi proizvodi mogu se pohvaliti organskim, samoniklim i održivim sastojcima, a pri samom odabir posebnu pažnju daju mediteranskim biljkama te lokalnom okolišu gdje žive:

– Prilikom odabira sastojaka za naše proizvode, fokusiramo se na biljke koje su otporne, često koristimo samoniklo bilje, ali uvijek vodimo brigu da dolazi iz održivih izvora. Održivost je ključna u našem pristupu proizvodnji kozmetike, težimo očuvanju ravnoteže između ljepote prirode i odgovornog korištenja resursa. Posebnu pažnju dajemo i mediteranskim biljkama, inspirirani bogatstvom lokalnog okoliša gdje živimo. Smatramo da mnoge od tih biljaka ne dobivaju dovoljno pažnje koju zaslužuju, a pritom su izvrstan izvor za njegu kože. Odabir takvih biljaka predstavlja našu prednost i strast, potičući nas da otkrijemo njihove vrhunske učinke kroz implementaciju u naše proizvode – otkriva.

Njihov bestseller je Absolute Berry ulje za lice koji sadrži izvanredan sastojak - biljku motar, samoniklu biljku koja raste diljem mediteranskog područja. Ovaj sastojak se dobiva posebnom modernom obradom - superkritičnom CO2 ekstrakcijom, pružajući iste učinke kao popularni, ali agresivni retinol. Njihov proizvod nosi organski certifikat, a klinički je testiran kako bi potvrdili da priroda sama može pružiti izvanredne rezultate koži, istovremeno ostajući potpuno nježan, siguran i održiv za okoliš.

U planu im je i daljnje istraživanje kako bi svoje proizvode još više poboljšali te svojim kupcima pružili najbolju moguću njegu:

– Nastavljamo s konstantnim istraživanjem i učenjem u području zelene biotehnologije kako bismo donijeli informirane odluke o smjeru razvoja naših proizvoda. Održavanje temeljne vrijednosti da svaki proizvod pruža osjećaj posebnog rituala je naš prioritet pa formuliranje naših proizvoda traje od 12 do 24 mjeseca. U planu su daljnja klinička ispitivanja jer vjerujemo da spoj znanosti i drevnih učenja pruža najbolje rezultate, kako za našu kožu i tijelo, tako i za naš um – zaključila je Nikolina.

Super spaja ležerno i elegantno: 'Outfit sam odabrala spontano, a od uzoraka nosim jedino leopard'
Studentica medicine zna kako ih nositi! O čizmama poput njezinih svake se zime vode modne polemike
Spoj buca i lepršave suknje ne može svatko 'isfurati', no zgodna crnka to savršeno radi

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".