Stručnjaci otkrivaju zašto biste trebali koristiti organske kozmetičke proizvode i koje sve prednosti sadrže

Prirodni i organski kozmetički proizvodi ne samo da su bolji za okoliš, već nude i brojne dobrobiti za kožu. Nježni su, sigurni i ne sadrže štetne kemikalije, što ih čini zdravijim izborom za vašu dnevnu rutinu ljepote.
Vidi originalni članak

Kako potrošači postaju svjesniji zdravlja i okoliša, prirodni i organski proizvodi za ljepotu postaju sve popularniji na tržištu. Ovi su proizvodi formulirani sa sastojcima koji potječu iz prirodnih izvora i ne sadrže sintetičke kemikalije, što ih čini sigurnijima i nježnijima za kožu. Donosimo vam nekoliko prednosti korištenja prirodnih i organskih kozmetičkih proizvoda i zašto bi oni trebali biti dio vaše svakodnevne kozmetičke rutine.

Bolji za okoliš
Konvencionalni kozmetički proizvodi često sadrže štetne kemikalije i sintetičke sastojke koji ne samo da su loši za naše zdravlje, već imaju i negativan utjecaj na okoliš. Ove kemikalije mogu zagaditi zrak i vodu, naškoditi divljim životinjama i pridonijeti uništavanju prirodnih staništa. Organski kozmetički proizvodi, s druge strane, izrađeni su od prirodnih sastojaka koji su održivog izvora i proizvedeni bez upotrebe štetnih kemikalija. Korištenjem prirodnih i organskih kozmetičkih proizvoda možete smanjiti svoj ugljični otisak i pridonijeti zdravijem planetu.

Nježni i sigurni za kožu
Većina konvencionalnih kozmetičkih proizvoda sadrži jake kemikalije i sintetičke mirise koji mogu iritirati i oštetiti kožu. Ove kemikalije mogu skinuti prirodna ulja s kože, što dovodi do suhoće, crvenila i drugih problema s kožom. Organski kozmetički proizvodi, s druge strane, formulirani su s prirodnim sastojcima koji su nježni i sigurni za kožu. Sadrže antioksidanse, vitamine i minerale koji hrane i štite kožu, čineći je zdravom i blistavom.

Bez štetnih kemikalija
Mnogi konvencionalni kozmetički proizvodi sadrže kemikalije poput parabena, sulfata i ftalata koji se povezuju sa zdravstvenim problemima poput raka, hormonske neravnoteže i reproduktivnih problema. Organski kozmetički proizvodi ne sadrže te štetne kemikalije i izrađeni su od prirodnih sastojaka koji su sigurni i korisni za kožu. Također ne sadrže sintetičke mirise i bojila koji mogu izazvati alergijske reakcije i iritaciju kože.

Bez okrutnosti i etično
Mnogi prirodni i organski kozmetički brendovi predani su korištenju sastojaka etičkog podrijetla bez okrutnosti. Svoje proizvode ne testiraju na životinjama niti koriste sastojke koji su dobiveni testiranjem na životinjama. Odabirom prirodnih i organskih kozmetičkih proizvoda možete podržati ove marke i doprinijeti etičnijoj i održivijoj industriji ljepote, kako piše Get Rael.

Pavla Pinezić mlada je RIječanka koja radi cool ručno oslikane ilustracije na traper komadima
Njezin kaput pravi je statement komad: 'Volim sve životinjske uzorke i ne postoji niti jedan uzorak koji ne bih nosila'
Odvjetnička vježbenica osvojila nas je smislom za modu: 'Prije sam nosila šareno, u zadnje vrijeme biram što klasičnije'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".