Pet jednostavnih održivih zamjena koje će vašu rutinu njege kože učiniti ekološki prihvatljivijom

Održivost postaje sve važnija tema u svim aspektima naših života, uključujući i kozmetiku i njegu tijela. Iako se čini da se mnogi proizvođači kozmetike i dalje fokusiraju na privlačan dizajn i marketinške trikove, postoje načini na koje i sami možemo učiniti svoju rutinu ljepote ekološki prihvatljivijom.
Vidi originalni članak

U današnjem svijetu, sve više ljudi postaje svjesno utjecaja koji njihove navike imaju na okoliš. Kada govorimo o ljepoti, često se koriste proizvodi koji nisu ekološki prihvatljivi i mogu imati negativne učinke na okoliš. Međutim, kako piše Glamour, postoji nekoliko jednostavnih zamjena koje će vašu rutinu ljepote učiniti ekološki prihvatljivijom.

Prijeđite na tvrde sapune i šampone
Kad uzmete u obzir da se 80 milijardi plastičnih boca šampona i regeneratora svake godine izbaci globalno, lako je shvatiti zašto nam je ovdje potrebna promjena. Marke se sve više okreću tvrdim sapunima i šamponima kako bi značajno smanjile otpad. Ovi šamponi su obično pakirani u papirnate ili kartonske kutije koje se mogu reciklirati, a mnogi od njih su i veganski te ne sadrže štetne kemikalije. Također, štede na emisijama budući da teže znatno manje od boca šampona i zauzimaju puno manje prostora prilikom transporta. 

Ovo je najčešća pogreška koju mnogi rade nakon tuširanja, prema mišljenju dermatologa:

Umjesto maramica za čišćenje, koristite vruću vodu i paru
Ne može se poreći da su maramice za lice učinkovite, ali njihova cijena za okoliš je užasna. Samo u Ujedinjenom Kraljevstvu koristi se 11 milijardi vlažnih maramica godišnje, od kojih većina završi u kanti za smeće ili ih se baci u zahod. U kombinaciji s činjenicom da će vam svaki dermatolog reći da maramice za lice ne čiste dovoljno dobro našu kožu, krajnje je vrijeme da se prebacimo na čišću alternativu. Otvorene su brojne mogućnosti, ali staromodni način čišćenja vrućom krpom i parom jedan je od najučinkovitijih načina temeljitog čišćenja kože.

Razmotrite mogućnosti ponovnog punjenja
Jednom kada dobijemo bočicu s pumpicom za pranje ruku ili prekrasnu kutiju za rumenilo, stvarno nam više neće trebati nova kad ih ponestane. Zamislite koliko ambalaže ide na naše proizvoda – opruge u pumpicama, ogledala u kompaktnim kutijama, teške staklenke za hidratantne kreme. Tu dolaze nadopune i iznenadili biste se koliko se brendova već uključilo. Mnogi brendovi kozmetičkih proizvoda i higijenskih proizvoda nude opciju ponovnog punjenja, posebno za proizvode poput losiona za tijelo, šampona, regeneratora i tekućih sapuna. Ovi proizvodi obično dolaze u velikim spremnicima koji se mogu ponovno napuniti, što je ekonomičnije i bolje za okoliš.

Prijeđite na proizvode u recikliranoj ambalaži koja se može reciklirati i ponovno upotrijebiti
Ako niste čuli za PCR plastiku, vidjet ćete je puno više. Robne marke shvaćaju da je stvaranje ambalaže od čiste plastike, kada već ima toliko stvari koje će se baciti, ludilo. Kada se radi o smanjenju količine otpada koji proizvodimo, odabir proizvoda u recikliranoj ambalaži koja se može reciklirati i ponovno upotrijebiti može biti vrlo korisna strategija. Ovo je važno jer se mnogo plastične ambalaže završava u oceanskim deponijama i nanosi štetu životinjama i njihovom okolišu. 

Nabavite koš za recikliranje za svoju kupaonicu
Čini se očiglednim, ali nema smisla prelaziti na kozmetičke proizvode koji se mogu reciklirati ako ih tada ne bacite u pravu kantu. Studija Recycle Now otkrila je da, iako smo prilično dobri u recikliranju kuhinjskog otpada, zaostajemo u našim kupaonicama, gdje se samo 50% ambalaže reciklira. Da biste to olakšali, postavite dvije kante u svoju kupaonicu, jednu za opći otpad i jednu za reciklažu.

10 odličnih kratkih jakni idealnih za dolazak toplijeg vremena:

FOTO: Zara Kratka parka 49,95 EUR FOTO: Zara FOTO: Zara Bomber jakna s uzorkom 39,95 EUR FOTO: Zara Teksturirana karirana jakna FOTO: Zara Predimenzionirana jakna od umjetne kože 49,95 EUR FOTO: Zara Jakna od umjetne kože 49,95 EUR FOTO: Zara Jakna s izvezenim motivima 35,95 EUR FOTO: Zara Teksturirana jakna s gumbima 45,95 EUR FOTO: Zara Motociklistička jakna od umjetnog antilopa 39,95 EUR FOTO: Zara Jakna s teksturom i zlatnim gumbima 45,95 EUR

Serija Outer Banks odlična je inspiracija za ležerne kombinacije koje daju osjećaj kao da ste na godišnjem odmoru
Pravo osvježenje u poslovnom odijevanju: 'Volim talijansku klasiku i jedino što ne bih nosio su košulje kratkih rukava'
'Volim kombinirati uzorke, ne treba pratiti pravila da se nešto ne smije kombinirati. Sve se može ako hoćeš'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".