Ako i dalje pohate onako kako su vas baka i mama naučile – čestitamo i svaka vam čast! Tko god je barem jednom nešto pohao na klasičan način zna da se za taj „podvig“ treba i te kako oboružati strpljenjem, živcima i koncentracijom. I, naravno, priborom: tri posude (za brašno, jaja i krušne mrvice), tri vilice, kuhinjske hvataljke, krpe… A tek čišćenje nakon pohanja! Sve je to jednostavno predugo i prekomplicirano ma koliko god voljeli taj zlatni, hrskavi omotač koji krije sočno meso.
I zato je vrijeme da upoznate puuuuno lakšu varijantu. Kotányi se sa svojom novom Crispy POH linijom proizvoda pobrinuo da ovaj inače prilično neuredan i kompliciran postupak zauvijek ode u ropotarnicu povijesti, a priprema jednako ukusnih i hrskavih pohanaca postane brža, jednostavnija i – čišća. Za samo 20-ak minuta dobit ćete savršenstvo! I što je najvažnije, pohanje postaje toliko jednostavno da ga s lakoćom mogu svladati i oni koji nikad nisu pohali. Ovakav način pohanja bit će i lagan zadatak za vaše (starije) školarce, a to je važno svim roditeljima koji rade dok su im djeca sama doma, na aktualnim školskim praznicima.
Pozdravite se s neredom u kuhinji i upoznajte Kotányi pomagače za brzu pripremu savršeno hrskavih pohanaca, koji dolaze u četiri različita okusa. Crispy POH Classic je, kao što mu i naziv govori, čisti klasik. Hrskava, zlatna korica s uravnoteženim začinima koji savršeno pašu uz meso ili ribu. Crispy POH Curry ima tople, aromatične note orijentalnih začina uz blagu pikantnost. Intenzivniji okus, hrskavu teksturu i bogatu aromu koja odlično ide uz piletinu, ribu ili povrće pruža Crispy POH Češnjak, a blažu i savršenu kombinaciju sira i aromatičnog mediteranskog začinskog bilja koje se sjajno slažu s piletinom ili ribom daje Crispy POH Sir i začinsko bilje. Predlažemo da započnete s dva jednostavna recepta s piletinom u hrskavoj korici obogaćenoj različitim začinima. Donosimo ih u nastavku i želimo vam dobar tek!
RECEPT: CEZAR SALATA S HRSKAVOM PILETINOM
Sastojci (za 4 porcije)
-
Za piletinu:
-
4 odreska pilećih prsa (400 g)
-
3 žlice ulja
-
Za salatu:
-
150 g kristal ili rimske salate
-
30 g parmezana u listićima
-
1 manja šnita starog kruha
Za Cezar dresing:
-
100 g majoneze
-
1 žličica Dijon senfa
-
1 žlica limunovog soka
-
2 fileta inćuna
-
1 češanj češnjaka
-
20 g ribanog parmezana
-
Nekoliko žlica mlijeka, po potrebi
-
Prstohvat soli i papra
Priprema:
-
U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mix za pohanje. Svaki komad piletine kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mix.
-
Airfryer zagrijte 1 minutu na 200 °C. Piletinu složite u košaru, premažite uljem i pecite 10 minuta. Ako ne stane sve odjednom, pecite u turama. Pečenu piletinu ostavite da se malo ohladi, zatim narežite na trakice.
-
Kruh narežite na kockice i tostirajte na suhoj tavi dok ne postane hrskav. Salatu operite i narežite.
-
Inćune i češnjak sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte majonezu, senf, limunov sok, inćune, češnjak, parmezan, mlijeko te dodajte sol i papar. Miješajte dok ne dobijete glatki dresing.
-
U velikoj zdjeli pomiješajte salatu, krutone i dresing. Na vrh rasporedite piletinu i listiće parmezana.
RECEPT: PILEĆA PARMIGIANA
Sastojci (za 2 porcije):
-
4 odreska pilećih prsa (400 g)
-
1 vrećica Kotányi Crispy POH – Češnjak
-
3 žlice ulja
-
30 g ribanog parmezana
-
120 g mozzarelle
-
250 ml pasirane rajčice
-
1 žličica češnjaka u granulama
-
1 žličica suhog origana
-
½ žličice šećera
-
Maslinovo ulje
-
Sol i papar, po ukusu
-
Svježi bosiljak (po želji, za serviranje)
Priprema:
-
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pileća prsa lagano potucite kako bi bila ravnomjerne debljine. Mozzarellu narežite na ploške.
-
U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje. Svaki komad mesa kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mješavinu.
-
U tavi zagrijte ulje na 170 °C i pržite piletinu 3–4 minute sa svake strane, dok ne postane zlatno smeđa. Ocijedite je na cjedilu kako bi se uklonio višak masnoće.
-
U međuvremenu, u malom loncu pomiješajte pasiranu rajčicu, maslinovo ulje, češnjak, origano, šećer, sol i papar. Kuhajte 10–15 minuta na laganoj vatri dok se umak ne zgusne.
-
Prženu piletinu složite u posudu za pečenje. Na svaki komad stavite 1–2 žlice umaka, nekoliko ploški mozzarelle i pospite parmezanom. Zapecite u pećnici 10 minuta dok se sir ne otopi i lagano ne porumeni.
-
Poslužite uz tjesteninu, pire krumpir ili samo svježu salatu i malo bosiljka za svježinu.
Još više besplatnih recepata za savršene i brze pohance, gotove brže nego što može doći dostava, potražite na poveznici: https://www.kotanyi.com/hr/crispy-poh/