Još uvijek koristiš tri tanjura za pohanje? Vrijeme je za lakšu i bržu varijantu uz Kotányi Crispy POH

Za samo 20-ak minuta dobit ćete savršenstvo! I što je najvažnije, pohanje postaje toliko jednostavno da ga s lakoćom mogu svladati i oni koji nikad nisu pohali.
Vidi originalni članak

Ako i dalje pohate onako kako su vas baka i mama naučile – čestitamo i svaka vam čast!  Tko god je barem jednom nešto pohao na klasičan način zna da se za taj „podvig“ treba i te kako oboružati strpljenjem, živcima i koncentracijom. I, naravno, priborom: tri posude (za brašno, jaja i krušne mrvice), tri vilice, kuhinjske hvataljke, krpe… A tek čišćenje nakon pohanja!  Sve je to jednostavno predugo i prekomplicirano ma koliko god voljeli taj zlatni, hrskavi omotač koji krije sočno meso. 

I zato je vrijeme da upoznate puuuuno lakšu varijantu. Kotányi se sa svojom novom Crispy POH linijom proizvoda pobrinuo da ovaj inače prilično neuredan i kompliciran postupak zauvijek ode u ropotarnicu povijesti, a priprema jednako ukusnih i hrskavih pohanaca postane brža, jednostavnija i – čišća. Za samo 20-ak minuta dobit ćete savršenstvo! I što je najvažnije, pohanje postaje toliko jednostavno da ga s lakoćom mogu svladati i oni koji nikad nisu pohali. Ovakav način pohanja bit će i lagan zadatak za vaše (starije) školarce, a to je važno svim roditeljima koji rade dok su im djeca sama doma, na aktualnim školskim praznicima.   

Pozdravite se s neredom u kuhinji i  upoznajte Kotányi pomagače za brzu pripremu savršeno hrskavih pohanaca, koji dolaze u četiri različita okusa. Crispy POH Classic je, kao što mu i naziv govori, čisti klasik. Hrskava, zlatna korica s uravnoteženim začinima koji savršeno pašu uz meso ili ribu. Crispy POH Curry ima tople, aromatične note orijentalnih začina uz blagu pikantnost. Intenzivniji okus, hrskavu teksturu i bogatu aromu koja odlično ide uz piletinu, ribu ili povrće pruža Crispy POH Češnjak, a blažu i savršenu kombinaciju sira i aromatičnog mediteranskog začinskog bilja koje se sjajno slažu s piletinom ili ribom daje Crispy POH Sir i začinsko bilje. Predlažemo da započnete s dva jednostavna recepta s piletinom u hrskavoj korici obogaćenoj različitim začinima. Donosimo ih u nastavku i želimo vam dobar tek! 

RECEPT: CEZAR SALATA S HRSKAVOM PILETINOM 

Sastojci (za 4 porcije) 

  • Za piletinu: 

  • 4 odreska pilećih prsa (400 g) 

  • 1 vrećica Kotányi Crispy POH – Sir & Začinsko bilje 

  • 3 žlice ulja 

  • Za salatu: 

  • 150 g kristal ili rimske salate 

  • 30 g parmezana u listićima 

  • 1 manja šnita starog kruha 

Za Cezar dresing: 

  • 100 g majoneze 

  • 1 žličica Dijon senfa 

  • 1 žlica limunovog soka 

  • 2 fileta inćuna 

  • 1 češanj češnjaka 

  • 20 g ribanog parmezana 

  • Nekoliko žlica mlijeka, po potrebi 

  • Prstohvat soli i papra 

Priprema: 

  1. U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mix za pohanje. Svaki komad piletine kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mix. 

  2. Airfryer zagrijte 1 minutu na 200 °C. Piletinu složite u košaru, premažite uljem i pecite 10 minuta. Ako ne stane sve odjednom, pecite u turama. Pečenu piletinu ostavite da se malo ohladi, zatim narežite na trakice. 

  3. Kruh narežite na kockice i tostirajte na suhoj tavi dok ne postane hrskav. Salatu operite i narežite. 

  4. Inćune i češnjak sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte majonezu, senf, limunov sok, inćune, češnjak, parmezan, mlijeko te dodajte sol i papar. Miješajte dok ne dobijete glatki dresing. 

  5. U velikoj zdjeli pomiješajte salatu, krutone i dresing. Na vrh rasporedite piletinu i listiće parmezana. 

RECEPT: PILEĆA PARMIGIANA 

Sastojci (za 2 porcije): 

  • 4 odreska pilećih prsa (400 g) 

  • 1 vrećica Kotányi Crispy POH – Češnjak 

  • 3 žlice ulja 

  • 30 g ribanog parmezana 

  • 120 g mozzarelle 

  • 250 ml pasirane rajčice 

  • 1 žličica češnjaka u granulama 

  • 1 žličica suhog origana 

  • ½ žličice šećera 

  • Maslinovo ulje 

  • Sol i papar, po ukusu 

  • Svježi bosiljak (po želji, za serviranje) 

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pileća prsa lagano potucite kako bi bila ravnomjerne debljine. Mozzarellu narežite na ploške. 

  2. U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje. Svaki komad mesa kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mješavinu. 

  3. U tavi zagrijte ulje na 170 °C i pržite piletinu 3–4 minute sa svake strane, dok ne postane zlatno smeđa. Ocijedite je na cjedilu kako bi se uklonio višak masnoće. 

  4. U međuvremenu, u malom loncu pomiješajte pasiranu rajčicu, maslinovo ulje, češnjak, origano, šećer, sol i papar. Kuhajte 10–15 minuta na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. 

  5. Prženu piletinu složite u posudu za pečenje. Na svaki komad stavite 1–2 žlice umaka, nekoliko ploški mozzarelle i pospite parmezanom. Zapecite u pećnici 10 minuta dok se sir ne otopi i lagano ne porumeni. 

  6. Poslužite uz tjesteninu, pire krumpir ili samo svježu salatu i malo bosiljka za svježinu. 

Još više besplatnih recepata za savršene i brze pohance, gotove brže nego što može doći dostava, potražite na poveznici: https://www.kotanyi.com/hr/crispy-poh/ 

Karmela Vukov Colić nekad i sad: Kako se novinarka i voditeljica mijenjala tijekom godina
U kožnom kaputu i vječnim prugama modno osviještena dama savršeno pokazuje jesenski chic
Kakav cool i odvažan stajling! Odlično nosi spoj mini suknje, polo majice i cipela koji već godinama izazivaju rasprave

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".