"Željezo i papir" i otkrivanje skulpure u spomen Bernardu Bernardiniju

Večeras se u HDLU-u u 20 sati otvara izložba Jagode Buić "Željezo i papir", te će tom će prigodom, u 19 sati, na uglu Trga žrtava fašizma i Ulice kralja Držislava biti otkrivena i skulptura "U spomen Bernardu Bernardiju"
Vidi originalni članak

U utorak, 24. svibnja 2016., u HDLU, u galeriji Bačva, u 20 sati otvara se izložba Jagode Buić naziva "Željezo i papir". Tom će prigodom, u 19 sati, na uglu Trga žrtava fašizma i Ulice kralja Držislava, biti otkrivena i skulptura U spomen Bernardu Bernardiju. Izložba u Galeriji Bačva je nastavak izložbe iste autorice koja se odvija u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3), od 16. svibnja do 4. lipnja 2016.

Jagoda Buić jedna je od najosebujnijih i neprikosnoveno međunarodno prepoznatih i afirmiranih hrvatskih umjetnica, dobitnica, između ostalih, Grand Prix-a na bijenalu u São Paolu, Herderove nagrade u Beču, nagrade UNESCO-a za zasluge na području suvremenog stvaralaštva, tri puta je izlagala na bijenalu u Veneciji.

Izložba u Oris Kući arhitekture dobrodošla je prilika da se prikaže makar sumarni saldo novijih faza i ciklusa Jagode Buić, da se sagledaju najkarakterističnije primjeri raznih vidova djela, a posebno je prikladno što se to zbiva u znaku arhitekture, odnosno razmišljanja i djelovanja u prostoru, jer njezin rad odavno podrazumijeva dijalog sa zidovima, podovima i stropovima, podrazumijeva odnos s ljudskim mjerilom i ambijentalnom tradicijom…

Jagoda Buić ističe kako je umjetnost kao rijeka ponornica koja ima svoj put.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".