Uspješno gostovanje poznatog francuskog chefa Lionela Levyja u Esplanadi

FOTO: promo FOTO: promo FOTO: promo
Ovih dana Zagreb je posjetio Lionel Levy, jedan od najcjenjenijih francuskih chefova, nositelj Michelinove zvjezdice i chef kuhinje luksuznog hotela InterContinental u Marseilleu.
Vidi originalni članak

Prilikom posjete Zagrebu, u suradnji s domaćicom Anom Grgić, chef Levy svojim je kulinarskim kreacijama i šarmantnim pristupom oduševio uzvanike tradicionalne šampanjske gala večere u Esplanadi, družio se s predstavnicima medija na kulinarskom press eventu te je za mlade kuhare Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Novom Zagrebu održao edukativnu radionicu.

Chef Lionel Levy stigao je Zagreb uz podršku partnera - Francuskog instituta u Hrvatskoj, festivala Okusi Mediteran!, AGS Movers, Miva Galerije vina i domaćina hotela Esplanade.

S Anom Grgić, prvom damom Esplanadine kuhinje i njenim timom kuhara ovaj šarmantni Francuz pripremao je tradicionalnu šampanjsku gala večeru u restoranu Zinfandel's. Raskošnim jelovnikom od pet sljedova pomno odabranih francuskih delicija, od kojih se posebno isticao njegov prepoznatljivi milkshake bouille-abaisse, oduševio je Zagrepčane i uzvanike hotela. Chef je za menu odabrao primamljive mediteranske okuse koje je pripremio u svojem jedinstvenom stilu, poput gravlaxa od brancina sa zvjezdastim anisom uz salatu od komorača i limuna, zanimljive zaleđene juhe od češnjaka, zatim goveđih obraza u začinu Raz el Hanout s humusom i krostinima od moždine te primamljivog francuskog tarta od limuna uz osvježavajući sorbet od limete i bosiljka. Sljedovi jela pomno su popraćeni selekcijom vrhunskih francuskih šampanjaca Veuve Clicquot i Moët & Chandon, dok su uz glavno jelo uzvanici imali priliku kušati jedinstveno francusko vino Malbec iz vinarije princa Henrika od Danske, koji je prije dvije godine s kraljicom Margaretom II. prilikom službenog posjeta Hrvatskoj boravio u Esplanadi.

„Našim tradicionalnim pjenušavim gala večerama uz gostovanje vrhunskih chefova, iz godine u godinu uz podršku partnera, nastojimo obogatiti zagrebačku gastro scenu. Zahvalan sam svima na divnoj suradnji, posebno chefu Lionelu Levyju i Ani Grgić na uspješnoj realizaciji ovog gurmanskog projekta. Vjerujem da smo i ove godine imali divan uvod u nadolazeće blagdane.“, izjavio je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade.

„Našim tradicionalnim pjenušavim gala večerama uz gostovanje vrhunskih chefova, iz godine u godinu uz podršku partnera, nastojimo obogatiti zagrebačku gastro scenu. Zahvalan sam svima na divnoj suradnji, posebno chefu Lionelu Levyju i Ani Grgić na uspješnoj realizaciji ovog gurmanskog projekta. Vjerujem da smo i ove godine imali divan uvod u nadolazeće blagdane.“, izjavio je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade.

Levyjev dolazak bio je poseban doživljaj za buduće mlade kuhare Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Novom Zagrebu koji su na kulinarskoj radionici pomno su pratili svaki pokret i umijeće pripreme jela slavnog chefa. Namjera je bila da ih svojim entuzijazmom i ljubavlju prema kuhinji potakne na učenje, kreativno razmišljanje i razvijanje svog jedinstvenog kuharskog stila, kako bi se iz njih kroz koju godinu razvile neke nove hrvatske kulinarske zvijezde.

Rezultat je ovo iznimne suradnje između Hrvatske i Francuske ostvarene kroz festival Rendez-vous i brojne druge kulturne i gastronomske događaje koji su se održavali u Hrvatskoj i koji otvaraju vrata novim projektima između ovih dviju zemalja.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".