Uspješne hrvatske dizajnerice promoviraju strukovna zanimanja

Na kreativnoj radionici Ateliera Boudoir okupili su se brojni profesori i učenici škola za modu i dizajn iz cijele Hrvatske
Vidi originalni članak

U susret Europskom tjednu strukovnog obrazovanja organizirale su kreativnu radionicu i stručni skup za učenike i profesore tekstilnih škola. Stručni skup i radionica su održani u zagrebačkoj Školi za modu i dizajn, a u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Radionica je okupila sve generacije stručnjaka i one koji će to tek postati iz svih dijelova Hrvatske, a talentirane sestre su ih uvele u tajne uspjeha prenijevši im svoju neiscrpnu inspiraciju. Više o radionici možete saznati na Boudoir blogu.

Boudoir sestre Morana Saračević i Martina Čičko-Karapetrić odabrane su kao ambasadorice za Hrvatsku u sklopu Europskog tjedna strukovnog obrazovanja 2018. (od 5. - 9. studenoga). U organizaciji Europske komisije, tjedan strukovnog obrazovanja obuhvatit će stotinjak događaja diljem EU-a, kako bi se istaknule prednosti koje strukovno obrazovanje i osposobljavanje donosi ljudima svih dobnih skupina. Moto kampanje je „Otkrij svoj talent!” Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević nastoje pokazati da su strukovno obrazovanje i osposobljavanje i naukovanje pametan odabir koji vas vode do kvalitetnih radnih mjesta i većih mogućnosti zapošljavanja.

Martina i Morana dio su skupine ambasadora iz različitih država članica EU-a, koji dobrovoljno šire glas o strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u svojim državama. Odabrane su za ovu prestižnu ulogu od strane Europske komisije i nacionalnih vlasti u Hrvatskoj zahvaljujući svom inspirativnom profilu. Sestre su rekle:

Čast nam je što smo hrvatske ambasadorice Europskog tjedna strukovnog obrazovanja 2018. i veselimo se bliskoj suradnji s Europskom komisijom kako bismo podigle svijest o ovoj važnoj inicijativi u našoj državi. Strukovne vještine i naukovanje mogu vam pomoći u otkrivanju svog talenta i pronalaženju posla iz snova. Ono vam može otvoriti vrata do mnogih zanimanja i zanata - električar, inženjer, tesar, dizajner, glazbenik, prodavač, stilist - samo su neka od njih. Popis mogućnosti je beskrajan. I ne zaboravite, strukovno obrazovanje i naukovanje nudi mogućnost svim dobnim skupinama - nikada nije prekasno učiti!

Marianne Thyssen, povjerenica EU-a za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage, kazala je:

Oduševljena sam što su Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević pristale biti ambasadorice Europskog tjedna strukovnog obrazovanja u studenome. Čvrsto sam uvjerena da je strukovno obrazovanje i naukovanje izvrstan prvi odabir vrhunske poslovne karijere, a znam da i Martina i Morana dijele našu predanost jasnom i glasnom širenju takve poruke.

Prošle godine tijekom drugog izdanja Europskog tjedna strukovnih vještina održano je više od 1500 događaja u 45 država. Očekuje se da će Tjedan 2018. privući još više posjetitelja. Prošle godine, na društvenim je medijima kampanju posjetilo više od 15 milijuna ljudi.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".