Rapska fjera, poznata manifestacija temeljena na bogatoj tradiciji i povijesti, nagrađena je od strane Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategoriji Turistički događaj godine.
Dobivena nagrada još je jedna potvrda uspješnosti ovog popularnog srednjovjekovnog festivala, a nagradu je u ime TZG Rab primila direktorica Ivana Matušan. "Rapska fjera je nadrasla gradsku proslavu i postala jednom od najboljih hrvatskih manifestacija. Od početka stvaranja Fjere, pa sve do danas, kada primamo priznanje za našu zasad najprepoznatljiviju i najcjenjeniju manifestaciju, prošlo je čak šesnaest godina, ali sjaj ove top manifestacije ne blijedi. U ime organizatora Rapske fjere - Grada Raba, Pučkog otvorenog učilišta Rab te TZG Rab, zahvaljujem TZ Kvarneru na prepoznatom trudu i ovoj vrijednoj nagradi, koja nama znači izuzetno puno", izjavila je.
Već tradicionalno, Turistička zajednica Kvarnera dodjeljuje i priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama koji svojim radom i trudom iz godine u godinu doprinose turizmu Kvarnera. U ruke Rabljana stiglo je tako i hvalevrijedno priznanje u kategoriji djelatnik godine u akciji "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu 2017" koje je osvojio Luka Perčinić, marketing manager u TZG Rab. "Vijest o nagradi ugodno me iznenadila. Ovom prilikom htio bih se zahvaliti kolegicama i kolegama iz TZ Kvarnera, na ovom, meni vrijednom, priznanju te mi je drago da je ovime prepoznat i cijenjen moj trud. Također, spomenuo bih i sve drage kolegice i kolege iz TZG Raba jer je ovo i njihova nagrada s obzirom da na svim zadatcima i projektima radimo zajedno te funkcioniramo kao tim", istaknuo je Perčinić.
Ploče i certifikati s oznakom kvalitete "Kvarner Gourmet" i "Kvarner Food" dodijeljene su Kvarnerskim restoranima koji su se istaknuli iznimnom ponudom i uslugom. U kategoriji "Kvarner Gourmet" s jednim škampom kao oznakom kvalitete nagrađen je Restoran i Villa Hotel Barbat, a oznaku "Kvarner Food Plus" osvojio je restoran Ana. Među nagrađenim restoranima s Raba su i restoran Marco Polo, Gostionica Perla i Konoba Rab koji su osvojili certifikat "Kvarner Food".