Publika iz cijele regije sudjelovala u snimanju jedinstvenog videa „Svi smo iz istog filma“

Nastao je spajanjem kadrova koje su vlastitim mobitelima snimali svi koji su poželjeli biti dijelom ove posebne umjetničke priče iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.
Vidi originalni članak

Sarajevo Film Festival, po mnogočemu prvi u ovom dijelu Europe, i ove godine pomiče granice filmske umjetnosti. Jedna sasvim drugačija projekcija održala se u nedjelju, 12. kolovoza u Sarajevu, gdje je premijerno prikazan prvi amaterski vertikalni film u čijem je stvaranju sudjelovala publika iz cijele regije. SVI SMO MI IZ ISTOG FILMA – ime je i poruka ovog kratkog filma, koji je zasad jedinstveno ostvarenje u svijetu kinematografije.

Nastao je spajanjem kadrova koje su vlastitim mobitelima snimali svi koji su poželjeli biti dijelom ove posebne umjetničke priče iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Dugogodišnji sponzor festivala Atlantic Grupa svake godine publiku odluči iznenaditi i uključiti ju u Sarajevo Film Festival kako bi ideja kulture, umjetnosti i otvorenosti živjela i izvan granica grada, koji u punom smislu riječi živi film svake godine sredinom kolovoza.

Ove je godine projekt još posebniji jer je oko stotinu kreativaca u svega tjedan dana kampanje poslalo svoje video uratke sa željom da svoje običaje, kulturu, male dnevne rituale i emocije spoje u jedan film, jer SVI SMO MI IZ ISTOG FILMA. Ostvarenja najkreativnijih našla su se u filmu koji je prikazan u sklopu Sarajevo Film Festivala u potpuno drugačijem, vertikalnom formatu. Otvorenost prema drugima i prema novome, univerzalna je poruka umjetnosti, a otvaranje svijeta filma prema amterskom filmu, koji danas može nastati jednostavno zahvaljujući mobilnoj tehnologiji uz samo malo mašte i kreativnosti, najbolje se može vidjeti u kadrovima i pričama koje su zaživjele kao jedinstvena cjelina i koje odišu duhom i emocijama karakterističnim za cijelu regiju.

Umjetnost povezuje i spaja, a upravo je to bila želja Atlantic Grupe i Sarajevo Film Festivala koji su udružili snage kako bi što više ljudi motivirali za sudjelovanje u ovom nesvakidašnjem pothvatu. Među stotinu prijavljenih, izabrani su kadrovi 27 najkreativnijih iz cijele regije čije se ime može pronaći na odjavnoj špici filma, a na ovaj su način zauvijek upisani u povijest Sarajevo Film Festivala. Projekt su podržali i poznati glumci Enis Bešlagić, Bojana Gegorić, Katarina Čas i Aleksandar Radojičić, a nakon službene premijere u Sarajevu, prvi vertikalni amaterski film može se pogledati na ovoj stranici.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".