Ovih 10 slovenskih malih gradova osvojit će vas na prvu

U četiri dana obići deset gradova i još više atrakcija čini se gotovo nemoguće, no uz dobru organizaciju i to se ostvarilo
Vidi originalni članak

Prva destinacija - Kamnik. Smješten na samo 20-ak minuta vožnje sjeverno od Ljubljane, ovaj gradić osvojit će vas svojom arhitekturom i poviješću. Srednjovjekovni dvorac i njegove legende, pogled s kule, garantiramo prelijepe fotografije. Dodatna preporuka: Okrijepite se u restoranu Korobač

Iduća postaja četverodnevnog putovanja bio nam je Kranj. Obišli smo podzemne tunele koji se prostiru ispod cijelog centra grada, građene između dva svjetska rata, sve je moderno uređeno i prava turistička atrakcija. S kanjona rijeke Kokre pruža se pogled na cijeli Kranj, a budući da je ograda staklena, preporuča se za one posjetitelje koji se ne boje visine. Nama je bilo jako zanimljivo. 

Vrijeme je za novi mali grad - Tržič. Nekoć jako središte obućarstva i skijaške industrije, danas na te dane gleda sa sjetom i ponosom, a razvijaju turizam. Obišli smo mjesni muzej u kojem se može razgledati povijest obućarstva, a posebna je sekcija posvećenja alpskom skijanju. Preporuka: Okrijepa u restoranu Firbc'okn

 Krećemo prema Jesenicama, vrijedi obići Muzej željeza te Staru Savu i popiti autentičnu kavu iz lončića, kako su je nekada pili naši stari. Vodstvo muzeja je izvrsno i učinit će sve da vas vrate u neka davna vremena te ispričati primjere iz povijesti svojih obitelji. 

Radovljica je šarmantan mali grad u kojem se sve vrti oko slatkoga. Od izrađivanja medanjaka i licitara do muzeja meda u kojemu ćete doznati apsolutno sve o pčelama i zaista je interesantno. Iz prve ćete ruke moći vidjeti kako se izrađuju licitari, a odmah se mogu i kupiti medenjaci s personaliziranim porukama.

Škofja Loka je možda najšarmantniji gradić na ovaj našoj turi. Galerije i mali dućani osvajaju na prvu. Manastir i knjižnica kapucinera također su zanimljivi, a preporuka i za okrijepu u slastičarnici Homan, a zaviriti i u radionicu Handcraft Center Duo na glavnoj ulici.

Kendov Dvorac savršena je lokacija kada zaiste želite osjetiti dašak luksuza. Birana jela, elegantan ambijent, baš sve je na visini. U blizini je Idrija, a za svaku je preporuku obilazak rudnika. Sat vremena prođe kao u trenu, a vodiči su za svaku pohvalu! Toliko će vas ufurati u teške živote rudara da ćete još satima biti pod dojmom.

Koper i Piran bili su zadnji na našoj turi, slovenski dio Istre, te u mnogočemu podsjećaju na našu Istru. Preporuka za sjajni novi obiteljski hotel Hiša Robida te za Barba fusion soli s okusom, koji ćete naći u Kopru. Hotel Piran je divan za brunch s pogledom na more i Savudrijsku valu. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".