Ovaj vikend u Trstu se održava 51. Barcolana, jedna od najvećih regata na svijetu

Barcolana se održava punih 50 godina, u njoj sudjeluje više od 2600 plovila, a s obale je prati 250 tisuća ljudi
Vidi originalni članak

Ovogodišnja 51. svjetski poznata regata Barcolana i slovenski rally Go to Barcolana iz Slovenije od strane Kempinski i MK Group predstavljena je ovih dana u hotelu Kempinski Palace u Portorožu. Hotel Kempinski Portorož i MK Group i ove godine glavni su sponzori rally susreta, a njezin ambasador jedan je od najuspješnijih slovenskih jedriličara Vasilij Žbogar. Predsjednik SVBG kluba Mitja Gialuz prisustvovao je događaju u ime organizatora.

Kai Behrens, generalni direktor Kempinski Palace Portorož, izjavio je da je projekt Kempinski i MK Group Go to Barcolana iz Slovenije jedan od onih koji zaslužuju maksimalnu podršku jer doprinose ne samo promociji slovenskog jedrenja i sporta, već i razvoju turizma: slovenski turizam i Portorož kao jedinstvena turistička destinacija.

- Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je MK Group drugu godinu zaredom dovela regatu Go to Barcolana od strane Kempinskog i MK Group u Portorož. Ovo je ponovno potvrdilo da MK Grupa na čelu sa Miodragom Kostićem kao važnu strategiju ima sveukupni razvoj destinacije i turizma u regiji. Kempinski i MK Group i regata Barcolana iz Slovenije bez sumnje su jedan od najprepoznatljivijih događaja u svijetu jedrenja. Zbog toga smo ponosni što možemo doprinijeti ovoj priči koju ljubitelji jedrenja stvaraju već 51 godinu - naglasio je Behrens

Ove godine, jedan od najuspješnijih slovenskih jedriličara, Vasilij Žbogar, postao je ambasador Go to Barcolana od strane Kempinskog i MK Group. - Kao što znate, jedrenje ima važno mjesto u mom životu. Kao i prošle godine, sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv hotela Kempinski - rekao je Žgobar. 

Portorož i MK Group surađuju i promoviraju regatu Kempinski i MK Group "Go to Barcolana iz Slovenije", naglasio je Žbogar i dodao da je podrška koju pokazuje Kempinski Palace Portorož i MK Group od velikog značaja za daljnji razvoj slovenskog sporta i jederenja. "Svi ljubitelji jedrenja pozvani su u subotu 12. listopada u Portorož na start regate" Go to Barcolana " iz Slovenije od strane Kempinski i MK Group i naravno, na 51. Barcolanu u nedjelju", zaključio je Žbogar.

U ime organizatora, praznik jedrenja predstavio je Mitja Gialuz, predsjednik kluba SVBG, organizator regate. - Nakon izvanrednog vikenda na prošlogodišnjoj godišnjici Barcolane, ove godine pripremili smo raznovrstan program i popratne događaje. Drago nam je što MK Group i Hotel Kempinski Palace Portorož i dalje nastavljaju svoju podršku i suradnju. Uz takvu podršku slovenska rally regata Go to Barcolana iz Slovenije stječu priznanja iz godine u godinu, kao jedan od najvažnijih događaja tradicionalnog jedriličarskog vikenda -  naglasio je Gialuz. Početak skupa "Go to Barcolana" iz Slovenije od strane Kempinski i MK Group održat će se u subotu, 12.  listopada u 10:00 sati ispred hotela Kempinski Palace Portorož. Ceremonija dodjele nagrada bit će održana u zgradi Stazione Marittima u Trstu s početkom u 17:00 sati. Svi ljubitelji jedrenja pozvani su na nezaboravan vikend jedrenja.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".