Patricia Kordić, vlasnica brenda Cocopat, imala je predivno vjenčanje: 'Sve sam našla na Instagramu'

Vlasnica poznatog brenda torbica Cocopat i Beau Boe, stručnjak za vino iz Nizozemske, vjenčali su se nedavno u njegovoj rodnoj zemlji, ali i u Makarskoj. Kada je Patricia fotografije stavila na svoje društvene mreže, "srušila" je internet
Vidi originalni članak

Imala si dva vjenčanja, u Nizozemskoj, pa u Hrvatskoj? Kako je došlo do tog koncepta?
– “Prvo” vjenčanje bilo je vjenčanje kod matičara u Nizozemskoj otprilike mjesec dana prije ovog u Hrvatskoj. Pozvali smo kumove i dečkove roditelje, došli na biciklima do općine, potpisali papire i otišli nakon svega na ručak. Nismo planirali ništa veliko jer nas je pravo slavlje čekalo u rujnu u Hrvatskoj.

Drugo je vjenčanje bilo u Makarskoj, tko je osmislio sve, tko izveo, kako je tekao cijeli proces od ideje do realizacije?
– Tako je, prva nam je opcija zapravo bila Promajna – gradić udaljen osam kilometara od Makarske gdje moji roditelji imaju obiteljsku kuću i gdje ljetujemo cijeli život. Moj suprug Beau zaljubio se u Makarsku rivijeru prvi put kad sam ga dovela, no Promajna je jako mala i nažalost nismo mogli pronaći odgovarajuću lokaciju za vjenčanje pa je izbor zato pao na Makarsku koja nam je jednako draga.

Prošle smo godine posjetili Makarsku da uživo pogledamo nekoliko najinteresantnijih lokacija i bez puno razmišljanja odlučili smo se za Romana beach resort – club Aria koji nas je osvojio na prvi pogled. Nalazi se na samoj plaži, sav je u staklu i već smo mogli zamislili večeru uz zalazak sunca. Nakon sastanka odabrali smo datum i onda je došlo vrijeme za organiziranje svega ostaloga. Znali smo odmah da želimo da to bude druga polovica rujna jer je rujan na moru najljepši, više nisu tako velike gužve, a vrijeme je i dalje prekrasno, toplo.

Koliko je ljudi bilo, kako ste odabrali fotografa, bend, restoran, samo mjesto za obred, tko se pobrinuo za ukrašavanje, pozivnice...
– Na vjenčanju smo imali 140 gostiju, od njih čak 60 Nizozemaca koji su zbog vjenčanja prilagodili godišnje odmore i njih gotovo 80 posto u Dalmaciju je došlo na tjedan-dva, a neki čak i na tri.

Fotografkinja Martina Škrobot došla je iz Zagreba fotografirati vjenčanje i zaista smo kliknule na prvu. Njezinim stilom i slikama i više sam nego oduševljena!

Što se glazbe tiče, odmah smo znali da ne želimo bend nego DJ-a što se pokazalo savršenim izborom. Jedan od najtežih zadataka, a jedna od najvažnijih stavki za dobar party. Naše vjenčanje bilo je internacionalno tako da su se zagrebački Urbani eventi odlično uklopili, puno hvala DJ-evima Ivanu i Dariju na nezaboravnom partyju i plesu do zore.

Za dekoracije i cvijeće angažirala sam Helenu iz Peek a Blooma kojoj sam poslala svoj “moodboard”, odgovorila na pitanja koja mi je postavila, odredile smo budžet i dala joj odriješene ruke. Moj “moodboard” bio je kombinacija svega; od poljskog, šarenog cvijeća do nježnih pastelnih nijansi i pampas trave, a kreativna Helena i njezin tim uspjeli su sve provesti u djelo, da ima pomalo od svega i da sve bude savršeno usklađeno. Sva dekoracija zapravo je i meni bila iznenađenje, buket su mi donijeli nakon što sam odjenula vjenčanicu.

Bila sam preplavljena emocijama dok sam hodala prema plaži gdje me u vjenčanici prvi put vidio budući suprug, ispred prekrasne cvjetne instalacije s tepisima koju je Helena osmislila kao kutak za fotografiranje.

Odriješene ruke dala sam i Andrei iz White&Glory koja je dizajnirala menije, izgled rasporeda sjedenja, a sve goste na tanjurima je čekala personalizirana kartica s njihovim imenima. Andrea je izradila i kartice kojima je ukrasila teglice domaćeg meda koje smo poklonili gostima. Osim meda, u Cocopat radionici izradili smo cvjetić-privjeske koje smo poklonili djevojkama – mali dio mene, a dečki su dobili otvarače za vino – mali dio mog supruga; stručnjaka za vina.

Vjenčanicu sam unajmila u Paulina sposa salonu vjenčanica u Širokom Brijegu koji ima najbolji izbor vjenčanica u BiH. Imala sam samo dva uvjeta, da je uska i dugih rukava, iako sam se pribojavala da će mi biti vruće jer rujan zna biti jako topao. Vjenčanica koju sam odabrala zadnja je vjenčanica koju sam taj dan probala, a ono što me osvojilo je dodatni dio – bolero s dugim rukavima koji sam nakon crkve skinula i ostala u haljini na tanke naramenice protkane biserima pa su se svi pitali imam li jednu ili dvije haljine. Kasnije sam guglajući doznala da je vjenčanica brenda Naama & Anaat – iza kojeg stoje majka i kći. To mi je bio još jedan lijep detalj i znak da je to “ta” jer i one kao i moja mama i ja imaju obiteljski posao.

Ne smijem zaboraviti ni onaj najbitniji “finishing touch”, a to su frizura i šminka. Moje cure i mene našminkala je Jelena Dulić (Šargica), a frizure su djelo frizerskog salona SOHO i sve smo bile prezadovoljne.

Tko ti je najviše pomagao u cijelom procesu? Jesi li ti bila angažiranija, suprug ili oboje podjednako?
– Moram priznati da sam gotovo sve vezano za vjenčanje organizirala i pronašla preko Instagrama. Beau i ja osmislili smo pozivnice i njegov zadatak bio je riješiti odijelo. U ostalome mi nije mogao pomoći jer ne govori hrvatski. Kako nisam bila u Hrvatskoj, nego u Nizozemskoj, najviše su mi od pomoći bile moje prijateljice koje su i same bile u istom procesu i one koje su se već udale, a ne smijem zaboraviti ni moje cure s Instagrama koje su mi dale bezbroj informacija i prijedloga o svakoj temi o kojoj sam pisala. Tjedan dana prije vjenčanja, najluđi tjedan u kojem sam imala milijun zadataka, ne bih preživjela bez mame.

Kako je bilo samo vjenčanje, jesi li bila pod stresom?
– Iskreno, nisam. Ni dok sam planirala cijelu godinu nisam bila pod stresom. Zato se mama stresirala i za mene i za sebe.

Noć prije vjenčanja Beau i ja smo ranije otišli u krevet i dobro se naspavali. Ujutro smo se polako spremili, otišli zajedno na doručak i kavu prije ludnice koja će nas čekati ostatak dana.

Budući da moj suprug ne voli biti ispred kamere, odlučila sam ga maksimalno poštedjeti snimanja, a naša fotografkinja Martina bila je tako opuštena i uhvatila je sve one najljepše spontane trenutke. Vjenčali smo se u crkvi sv. Marka na trgu u Makarskoj, a nakon vjenčanja organizirali turistički vlakić za goste koji ih je rivom odvezao do Romana beach resorta gdje smo počeli s večerom i plesali do sitnih sati.

Kakvi su komentari uzvanika, tvojih prijatelja i poznanika na društvenim mrežama?
– Svi komentari su pozitivni, bilo nam je jako bitno da gosti uživaju i da se zabave. Naša playlista bila je za sve uzraste; tete su mi rekle da su se isplesale kao nikada u životu na hitove iz njihove mladosti, a mlađoj ekipi bilo je super kad su čuli moderniju glazbu koju oni slušaju. Moj svekar izjavio je da u svoje 62 godine nikad nije bio na boljem partyju. Jedan od gostiju bio je i DJ Nizozemac koji je povremeno vrtio i nizozemske hitove i ta kombinacija bila je pun pogodak. Curama sam pripremila i japanke, one su ih najviše obradovale kad su im štikle u sitne sate već postale naporne.

Što se komentara na društvenim mrežama tiče, oni su nevjerojatni! Toliko podrške, lajkova, lijepih riječi, srce mi je puno. Stiglo je na stotine čestitki, ali i poruka budućih mladenki koje s nestrpljenjem čekaju moj osvrt o svemu pa se nadam da će im ovaj tekst biti od pomoći.

Što novo pripremaš na poslovnom planu? Preselila si se u Nizozemsku, imaš li nekih poslovnih planova tamo?
– U Nizozemskoj sam zadnjih pet godina, a prije nekoliko mjeseci otvorila sam i tvrtku Cocopat NL. Nakon istraživanja tržišta uvezli smo nekoliko stotina najpopularnijih torbica i čekali da prođe frka oko vjenčanja kako bismo se mogli posvetiti promociji i marketinškoj kampanji. Za Cocopat na našem tržištu završavamo jesensku kolekciju i uskoro predstavljamo nove torbice za jesen i zimu čemu se posebno veselim.

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".