'Mnogi studenti nakon faksa nisu spremni za rad i zato im treba pomoći'

Profesorica s prestižnog sveučilišta Bocconi, Dolly Predović, te uspješne poslovne žene Jasmina i Josipa Bagarić dovele su u Hrvatsku Career Paths, provjereni koncept za usmjeravanje mladih na najbolje škole i sveučilišta
Vidi originalni članak

Tri uspješne poslovne žene, Dolly Predović te Jasmina i Josipa Bagarić pokrenule su priču Career Paths Croatia u koju su sjedinile svoja bogata iskustva i znanja, kako bi i na domaćem tržištu predstavile taj internacionalni koncept, koji povezuje učenike i studente sa sveučilištima, pomažući im pritom u profesionaloj orijentaciji. 
Career Paths osnovan je 2014. godine u Milanu, a iza hrvatske inačice također stoji jedinstvena vizija usmjerena na pružanje podrške studentima u razvoju kvalitetnih rješenja za izgradnju akademskih i karijernih puteva skrojenih po mjeri. U stručnom pristupu koji njeguju Career Paths Croatia, Dolly, Jasmina i Josipa koriste najbolje internacionalne prakse za karijerni razvoj koje pomažu studentima da im susret s poslovnim svijetom bude oslobođen stresa. 

- Naša ideja vodilja bila je da u traženju karijernog puta uštedimo vrijeme studentima, ali i njihovim roditeljima. Vrijeme je, ipak, najveći resurs današnjice. Puno studenata nakon završetka fakulteta nije spremno za rad. Prva je pomisao da tome i služi posao, kako bi stekli iskustvo. Da, ali u velikoj konkurenciji visokoobrazovanih ljudi razvijene vještine i internacionalizacija, praktičan i konkretan rad u najznačajnijim biznis sektorima na svijetu su ono što čini razliku. Onog trenutka kada imate konkretna znanja i iskustva, spremni ste odrediti svoju poslovnu adresu – objašnjava Dolly Predović, osnivačica i izvršna direktorica Career Paths. Dolly ima impresivnu biografiju, bila je profesorica korporativnih financija na sveučilištu Bocconi, zatim direktorica odjela za međunarodno obrazovanje, te više od 20 godina profesorica korporativnih financija i vrednovanja na MBA. 

- U fokus stavljamo razvoj karijere, određivanje ciljeva i razvoj vještina. Prije svega, uz savjete i instrukcije stručnjaka pomažemo da se istraže različiti radni modeli i konkretiziraju znanja stečena na fakultetu. Pored procesa mentorstva, studenti pojedinačno upoznaju eksperte iz segmenta kojim se žele baviti i koji će biti spremni da im pomognu identificirati svoje specifične interese - pojašnjavaju Dolly, Jasmina i Josipa.
Dio ekipe koja stoji iza priče Career Paths je i uspješna poduzetnica Jasmina Bagarić, vlasnica poduzeća Magnolija koje se bavi proizvodnjom i prodajom slastica. 
- Znate, nije isto učite raditi najbolju čokoladnu tortu po receptu iz knjige ili uz jednog majstora gastronomije. Jednostavno ako želite napredovati u karijeri, obrazovanje je ključno, ali ne i samostalno i jedino dovoljno u ostvarenju ciljeva. Potrebno je i učenje od iskusnijih stručnjaka, iza kojih stoji znanje i najbolje internacionalne prakse. I eto nas kod Career Pathsa - ističe Jasmina Bagarić. 

Josipa Bagarić, kao izvršna direktorica Career Pathsa, u ovu priču je donijela deset godina međunarodnog iskustva u ljudskim potencijalima koje je sticala radeći za korporativna, osiguravajuća, maloprodajna i start-up poduzeća. 
- Razvijamo personalizirane puteve kako bismo pomogli obiteljima i studentima u oblikovanju njihovog obrazovanja i karijere. Career Paths Croatia je pravo mjesto za povezivanje mladih umova s iskusnim stručnjacima i zato je to divna priča na koju smo jako ponosne - ističe Josipa.

Edukativni sajam Career Paths Connects (CPC) održat će se u Zagrebu u siječnju 2020. u hotelu Hilton Garden Inn. Prilika je to za učenike i studente od 12 do 25 godina iz Hrvatske i susjednih zemalja - Slovenije, Crne Gore, Srbije i BiH - da interaktivno sudjeluju u procesu međusobnog upoznavanja s izlagačima iz cijele Europe, SAD-a i Azije. Na sajmu će se moći dobiti informacije o poznatim sveučilištima, poput talijanskog Bocconija ili španskog IE Business Schoola, u vezi procesa upisa na njihove prestižne fakultete, ali i podatke o zanimljivim programima renomiranih ljetnih škola i stranih internata. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".