Kako što bezbolnije proći kroz andropauzu svog muškarca

Melita Pavlek savjetnica je za komuniciranje, NLP praktičarka, bivša dugogodišnja novinarka, glasnogovornica i povremena pasionirana umjetnica. U ovoj se kolumni bavi pitanjem krize kroz koje prolaze muškarci u srednjim godinama
Vidi originalni članak

Vaš najdraži se mijenja? Nekako je razdražljiv, bezvoljan i miljama daleko od tipa kakav je bio kad ste se upoznali? Pa, ako je prošao četrdesetu i nema nikakvih drugih životnih turbulencija – MOŽDA MU NIJE NIŠTA OSIM MUŠKO-PAUZE.  Dokazano je da andropauza – muška menopauza nije nikakav urbani mit već realnost modernog doba. 

Zato, nemojte ga odmah napadati već ga pratite. Muškarci kroz krizu srednjih godina plove puno drugačije od žena. Žene o tome čitaju, educiraju se, osnivaju skupine – muškarci najčešće samo stojićki šute i TRPE. Dok ne poplave ili ne prolupaju. 

Pojedini muškarci se u takvim slučajevima ipak na kraju krajeva obraćaju svojim ženama i iskreno govore o promjenama koje ih muče. Oni drugi prikrivaju osjećaje, kupuju brze aute, uvaljuju se mlađim komadima. Sve je to već odavno viđeni scenarij. 

Kako god se ova kriza manifestirala dobro je da ju uočite na vrijeme i samo budete prisutne. Oni racionalniji riješit će to ponovnim preispitivanjem prioriteta, novim hobijima i interesima, promjenama u svojoj rutini. Vi mu možete u svemu tome pomoći, ako odlučite ojačati svoju vezu. Ako odlučite da su njegove vratolomije previše čak i za vas – nemojte se previše gristi. Kad netko iz bilo kojeg razloga odluči da odlazi iz veze koja ga ne zadovoljava, druga strana ne može baš puno učiniti.

Kako god – budite s njima strpljivi u to vrijeme jer i njima nije lako. Očekujemo da budu stabilni, uspješni, mudri i još k tome da stare dostojanstveno i bez previše bora. Takvu znanstvenu fantastiku teško bi bilo zamisliti čak i da ih možemo nagovoriti na vitaminske injekcije i tu i tamo koji botoks. Kad počnu biti mušićavi poput nas žena – izdržite hrabro!

Kriza je kriza za sve u obitelji. Čak i onda kada to nitko ne priznaje.

U nastavku pogledajte što beauty ekspertica Nana Nadarević kaže o njezi kože ljeti. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".