Jedan od najljepših zagrebačkih prostora se proširio, a ima i još bolju ponudu na jelovniku!

Ekstenziju i priču osmislio je arhitekt Vedran Jukić, a s novim prostorom dolazi i novi meni
Vidi originalni članak

Dežman bar, jedan od naljepših barskih prostora u Zagrebu ponovno se proširio, ovaj puta prema Tuškancu te povećao za gotovo polovinu u odnosu na raniji sjedeći prostor. Ekstenziju i priču osmislio je arhitekt Vedran Jukić, a s novim prostorom dolazi i novi meni.

Posluživat  će se moderna, jednostavna barska jela koja se odlično kombiniraju s bogatom listom pića zbog koje je Dežman bar već etablirao svoje ime među znalcima, a po uzoru na svjetske metropole u kojima je ovakav pristup hrani već uobičajen. Na meniju se uz vrhunske plate nalaze pored barskih klasika  nalaze i  primjerice tatarski od telećeg srca s maslacem na focacci, thai fish cake, proljetne rolice, peruanski pileći ražnjići, marinirana svinjska rebarca…

Chef Velimir Cindrić rekao je:

Sve što radimo, radimo od vrhunskih namirnica čiju kvalitetu naglašavamo pripremom i minimalističkim pristupom kombiniranja. Ideja je da gosti što više personaliziraju jela narudžbom različitih začina ili umaka koje sami radimo.

Najavio je i novosti u ponudi, ali nije želio otkriti sve adute:

Stalni dio menija je bar food u stilu najboljih newyorških i londonskih barova, koju cemo posluživati od 12 do 23 sata tijekom svakoga dana dana “, pojasnio je. „Tu je zatim doručak za koji pripremamo klasike kao što su jaja benedict classic ili royale sa mariniranom lososom, New York bagel & lox, french toast, zdravi doručak s voćem i grčkim jogurtom chia sjemenkama i granolom.

Ono što je prava novost su  tjedni meniji za ručak koji su prilagođeni sezonskoj ponudi, a ideja je u pauzi za ručak ponuditi zdrave i cjenovno prihvatljive obroke. U prvom tjednu tu je juha s kestenima, orzotto s kestenom i bučom, filet brancina s pak choiom, lungić s pireom od batata uz obavezni fini kolač. Stalni dio menija za ručak činit će četvrtkom japanska ramen juha s tjesteninom i svinjskim mesom koja se kuha nekoliko dana, dagnje na crveno ili bijelo predviđene su za petak i subotu, a bread & butter pudding zasladit će subotu.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".