Bili smo na otvorenju hotela San Canzian i evo zašto mislimo da je najbolje što Istra trenutačno nudi

Tek 25 soba te jedna odvojena vila sa zasebnim bazenom nudi apsolutno sve što moderni gost, koji je sprema potrošiti, ali zato želi i uživati u vrhunskom dizajnu, hrani i piću, danas očekuje. U sklopu hotela je i ekstenzija restorana Noel, koji je ovjenčan Michelinovom zvjezdicom
Vidi originalni članak

Mala istarska stancija s tri stanovnika, Mužolini Donji kraj Buja, od početka je kolovoza nova IT destinacija za sve koji znaju (i mogu) uživati u luksuzu. A njega u novootvorenom hoteu San Canzian ima zaista mnogo i apsolutno je fantastičan.
Već od samoga prilaza hotelu, dok ulazite među savršeno rekreirane istarske hiže - jednu autentičnu i obnovljenu te ostale nanovo izgrađene - (i usput, zaboravite štikle, ovo nije mjesto za to), osjećate duh prave, autentične Istre. 

Za to je zaslužna ekipa vizionara, investitori Boris Lukšić, Bojan Luncer, Siniša Šare i Leopold Botteri, suvlasnik restorana Noel i sommelier Ivan Jug, te ekipa zadužena za projekt, arhitektica Nika Serdar iz studija Siniše Bjelice te dizajner interijera i veliki poznavatelj Istre i čuvar njezine autohtonosti, Boris Ružić. Svi su oni više od dvije godine radili na tome da danas San Canzian izgleda ovako senzacionalno. 

Tek 25 soba te jedna odvojena vila sa zasebnim bazenom nude apsolutno sve što moderni gost, koji je spreman potrošiti, ali zato želi i uživati u vrhunskom dizajnu, hrani i piću, danas očekuje.
- Ovaj hotel nije tu da bi bilježio brojke noćenja, kroz ovaj projekt želimo da se širi priča o identitetu Istre - rekao je Ružić.

- Naš je cilj da kad gost stigne u objekt, da ga dočeka botaničar koji će ga odvesti do izvora u podnožju zdanja te goste usput upoznati i preporučiti da kušaju samoniklo bilje koje inače rabimo u svojoj kuhinji. Na recepciji ih čekaju nova iznenađenja - nadovezao se Jug, koji nam je otkrio kako je kupio i kuću u Umagu te kako sve više boravi u Istri nego u Zagrebu jer mu ovaj projekt pričinjava veliko zadovoljstvo i izazov. 

Osim vlastitog vrta, investitori su zakupili i okolna polja koja kriju razno samoniklo bilje koje se koristi u kuhinji restorana Noel. Jug kaže da bi do iduće godine voljeli imati i eksperimentalni vrt iz kojeg će direktno na tanjur gosta vaditi svježe povrće. Cilj im je, kažu, u idućoj godini dobiti i još jednu Michelinovu zvjezdicu, a dok chef Goran Kočiš i dalje kuha u zagrebačkom Noelu, u novom je to zadaća austrijskog chefa Daniela Tschachlera.

Nema sumnje da će istarska esktenzija Michelinovom zvjezdicom ovjenčanog zagrebačkog Noela privući goste, a čini se kako bi među njima moglo biti i mnogo Talijana, koji preferiraju ovaj tip smještaja.
Osim toga, tu je i blizina Italije. Spomenimo i kako se s terase Noela pruža pogled na more, a kada je lijepo vrijeme, otkrili su nam, pogled puca i do predgrađa Venecije. 

Uostalom, uživajte u fotkama koje smo snimili na otvorenju. 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".