Hit mjesto! Bili smo u novootvorenoj slastičarnici Ljupke Gojić na Knežiji

Jolie Petite Patisserie radi punom parom, a mjesto na terasi ćete teško pronaći
Vidi originalni članak

U zagrebačkoj Ujevićevoj 17 otvorena je nova slastičarnica bivše manekenke Ljupke Gojić Mikić, koja je od dana otvorenja mjesto o kojem svi pričaju. Baš zato, morali smo provjeriti sami. Stigli smo danas, u petak, oko 11 sati i jedva čekali probati te famozne kolače. 

Kolače prodaju tek od podneva, pa ćete se do tada morati zadovoljiti kavicom. Ona s mlijekom stoji 11 kuna, a kolači od 16 do 28 kuna. Svi pričaju o tome i kako postoji mini torta za šest ljudi koja stoji 85 kuna, ali nije bila u ponudi na cjeniku. Kolači izgledaju zaista spektakularno. 

U koje god doba stignete na zagrebačku Knežiju s namjerom da kod Ljupke popijete kavicu i zasladite se kolačem, vjerojatno ćete naletiti na veliku gužvu. Danas je u 11 sati bio slobodan samo jedan stol na terasi. Konobaricu smo pričekali oko deset minuta, a kavicu možda malo manje. Dvije kave s mlijekom platili smo 22 kune. Kolači su zapravo jako zasitni. Velika čokoladna kuglica je pravi hit, a tart s predivno izgleda, kao i svi drugi kolači u vitrini, pa su idealni za Instagram 😉.

Interijer i terasa su predivno uređeni, a i jako se pazilo na detalje. Šalice i tanjuri su toliko slatki, a sve od malih šećera do podložaka za kolače ima potpis Jolie Petite. 

Treba naglasiti i kako je položaj terase ove slastičarnice odličan. Za roditelje koji dolaze s djecom - pored postoji park, a s terase možete i paziti na vašeg mališana dok se igra u parku. 

Koliko se čekalo da se uzme narudžba: gotovo 10 minuta

Koliko je vremena prošlo od narudžbe dok je kava došla za stol: oko pet minuta

Latte art: ne

Ima li posebna ponuda (happy hour, kava + kolač...): ne

Interijer/eksterijer - ima li nešto posebno (kutak za fotografiranje i sl.): interijer i terasa su predivni

 Cijena kave s mlijekom: 11 kn

Cijena kolača: od 16 do 28 kn

Pušenje: unutra zabranjeno, na terasi - dozvoljeno

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".