5. Tjedan turskog filma u kinu Europa

Peti po redu Tjedna turskog filma održat će od 17. – 22. svibnja u kinu Europa, a tijekom šest dana publika će moći besplatno uživati u 13 dugometražnih i 13 kratkih filmova!
Vidi originalni članak

Peti po redu Tjedna turskog filma održat će od 17. – 22. svibnja u kinu Europa, u samom srcu Zagreba. Program počinje 17. svibnja u 19 sati projekcijom kratkog filma Mala babuška / Küçük Matruşka i dugometražnog filma Mala rujanska afera / Bi küçük eylül meselesi redatelja Kerema Derena. Tijekom šest dana zagrebačka publika moći će uživati u 13 dugometražnih i 13 kratkih filmova. Osim filmova predstavnika nove turske kinematografije, ljubitelji filma će također imati priliku vidjeti jedan od poznatih predstavnika klasične turske kinematografije, film Moja draga noćna dama / Vesikalı yarim.

Mislilo se i na djecu! Tijekom vikenda (u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja) u 11 sati djeca mogu uživati u filmu Rimovci i Zimovci / Rimos and Zimos, a nakon projekcije svi zajedno mogu zabaviti se na besplatnoj radionici i izraditi razne poklone za prijatelje i obitelj.

Tjedan turskog filma organizira Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Yunus Emre Institutom. Svi odabrani filmovi bit će prikazani na turskom jeziku s hrvatskim i engleskim titlovima, osim ako nije drugačije naznačeno. Ulaz na sve projekcije je besplatan!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".