Elon Musk morao odstupiti, a na čelu tvrtku zamijenila ga Robyn Denholm: "Vjerujem u misiju Tesle i želim pomoći cijelom timu"

Vidi originalni članak

Na čelu tvrtke Tesla do sad je bio osnivač te tvrtke Elon Musk, no na to mjesto sad je imenovana Robyn Denholm koja je postavljena kao predsjednica odbora direktora. Musk se sad nalazi na poziciji izvršnog direktora, a do ove promjene je došlo je jer Američka komisija za vrijednosne papire tražila da se na mjestu predsjednika odbora direktora nađe nezavisna osoba. 

Denholm je 55-godišnja Australka koja od prošle godine radi kao financijska direktorica za strategiju u Telstri, inače australskoj telekomunikacijskoj kompaniji. Također, od 2014. godine nalazi se u odboru Tesle kao nezavisna direktorica, a s pozicija u Telstri će odstupiti uskoro, nakon isteka mandata od šest mjeseci.

Prema pisanju Guardiana, Denholm je rekla:

Vjerujem u ovu tvrtku, vjerujem u njezinu misiju i veselim se pomoći Elonu i cijelom Teslinom timu da postignu održivu profitabilnost, a našim dioničarima osigurati dugoročnu vrijednost.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".